Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie
Weer op vakantie met een grote glimlach

Veilig en zorgeloos op vakantie

Hier vind je meer informatie over de veranderingen. Bij het boeken en voor vertrek, maar ook tijdens je reis en verblijf. Of je nu met de auto of het vliegtuig gaat, we kijken er naar uit om weer samen op reis te gaan. Lees je goed in, in de geldende coronamaatregelen. Ook als je gevaccineerd bent tegen Covid-19 gelden onderstaande veiligheidsvoorschriften. We updaten onze coronapagina's regelmatig, houd deze dus goed in de gaten.

Gezondheidsverklaring

Verplicht voor alle reizigers die per vliegtuig naar het buitenland reizen

Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een online gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- als terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.

Boek online of in de winkel

We bieden alleen reizen aan die voldoen aan jouw en onze verwachtingen. Via onze website of onze winkels kun je de mogelijkheden bekijken voor een verantwoorde vakantie, volgens nationale en internationale regelgeving, met altijd voldoende faciliteiten en activiteiten voor een fijn verblijf op je bestemming.

Bekijk het aanbod

Voor vertrek

Voor een verantwoorde vakantie zorgen we samen, dus je hebt zelf ook een belangrijke rol. Ga alleen op reis als je geen klachten hebt, volg de richtlijnen van de overheid en was regelmatig je handen. Zorg ook voor een goede reis- en zorgverzekering voordat je op vakantie gaat.

Download alvast de TUI App

Tijdens je reis

Houd rekening met een aantal maatregelen wanneer je met TUI fly naar je bestemming vliegt. Zo moeten zowel crew als passagiers een mondkapje dragen en is de service aan boord aangepast, zodat er minder contactmomenten zijn. Alleen kleine handbagage die onder de stoel past mag mee in de cabine, grotere items moeten worden ingecheckt als ruimbagage.

Veilig vliegen met TUI

Op je bestemming

Op je vakantiebestemming doen we zoveel mogelijk digitaal, zoals inchecken in je hotel. Ook de reisleiding is digitaal in je eigen taal via de TUI app beschikbaar. Daarnaast is het mogelijk om via de app een afspraak te maken met reisleiding die naar je toe komt en jouw taal spreekt. Je kan ook op de luchthaven of in je hotel, TUI reisleiding tegenkomen. Spreek ze gerust aan, het kan alleen zijn dat ze niet altijd jouw taal maar Engels spreken.

Contact via de TUI App

In je hotel

Om je een zorgeloos verblijf te kunnen bieden, hanteert TUI strikte regels in haar hotels. Er zijn voldoende desinfectie-punten en in de meeste hotels kun je contactloos inchecken bij aankomst. De kamers worden extra grondig schoongemaakt. In en om het hotel wordt afstand van elkaar gehouden, er geldt een maximum aantal gasten in de restaurants en sport- en entertainmentactiviteiten vinden plaats in kleinere groepen en zonder direct contact.

Het tienpuntenplan van TUI

Ontspannen op vakantie

Bij TUI boek je met een gerust hart je vakantie en ervaar je ook tijdens de reis een zorgeloos vakantiegevoel. Wij bieden we je een aantal garanties en services aan die standaard bij jouw vakantie inbegrepen zijn. Bijvoorbeeld onze reisverzekering met COVID dekking, de omruilgarantie en de repatriëringsgarantie. Zo kan je volledig zorgeloos op reis.

Ontdek onze services

Reisverzekering met COVID dekking

Vanaf 3 maart 2021 is het mogelijk om bij TUI een reisverzekering inclusief COVID dekking te boeken. Deze verzekering is inclusief in de Basis, Comfort en Optimaal verzekering en geldt voor afreizen tussen 1 april en 31 oktober 2021. De reisverzekering inclusief COVID dekking is alleen te boeken via het boekingsproces op TUI.nl, via de TUI winkel, TUI at Home of het TUI Customer Services Center.

Bekijk de voorwaarden

Maximaal verzekerd van repatriëring

Mocht er echter sprake zijn van een calamiteit op je bestemming, dan ben je er met een pakketreis van verzekerd dat TUI je weer veilig naar huis brengt. Of het nu gaat om een pandemie, natuurramp of andere calamiteit. Samen uit, samen thuis. Let op: repatriëring is alleen van toepassing wanneer je een pakketreis boekt. Meer hierover lees je in de ANVR Reizigersvoorwaarden. Met een los vliegticket ben je zelf verantwoordelijk voor je terugreis.

Bekijk de ANVR voorwaarden

Reizen zonder Nederlandse nationaliteit of woonplaats

Voor elk land en voor elke nationaliteit gelden andere regels en eisen. Om meer inzicht te krijgen in jouw situatie, adviseert TUI je om voordat je op reis gaat altijd te controleren wat voor jouw situatie relevant is. Wij adviseren je dit te doen via de webpagina van de desbetreffende overheid.