Hola Canarische Eilanden! Bij vertrek 31/10 - 1/11: incl. sneltest op Schiphol

TUI weer gestart met uitvoeren vluchten van en naar Antillen

Sinds juli is TUI fly weer gestart met vluchten naar de Antillen. Op deze pagina hebben we de meest gestelde vragen verzameld over vliegen met TUI fly en lees je welke maatregelen er voorafgaand en tijdens de reis gelden.

Veelgestelde vragen

PCR-test

Q: Wat is een COVID-19 (PCR) test?
A: Bij een PCR-test wordt er gekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het COVID-19 virus in de neus of keelholte aanwezig is. Meer informatie over de PCR test vindt u hier.

Q: Ik reis vanuit Aruba, Curaçao of Bonaire naar Nederland, is een COVID-19 (PCR) test verplicht?
A: Nee, dit is voor reizen naar Nederland niet verplicht. Maar reis je vanaf Nederland terug naar Aruba, Curaçao of Bonaire dan zul je 72 tot 65 uur voor vertrek wel verplicht deze test moeten laten afnemen. 

Q: Is het verplicht een PCR-test te doen voor mijn vlucht vanuit Nederland naar Aruba, Curaçao of Bonaire?
A: Ja. De lokale overheden verplichten reizigers inderdaad 72 tot 65 uur voor vertrek vanuit Nederland een PCR-test te laten doen in Nederland. 

Q: Klopt het dat voor Aruba, Bonaire en Curaçao het verplicht is een PCR-test in de vorm van een neus- en keel-swab af te laten nemen?
A: Ja. Dat klopt. Voor Aruba, Bonaire en Curaçao is het verplicht om een neus- en keel-swab test te laten afnemen. Een zogenaamde gorgeltest is niet voldoende voor deze bestemmingen. Meer informatie over de test, de landen waar het verplicht is en hoe je een afspraak maakt, lees je op:  https://www.tui.nl/corona-maatregelen/pcr-test/

Q: Waarom moet ik mij laten testen?
A: Een aantal vakantiebestemmingen, waaronder Aruba, Curaçao en Bonaire heeft besloten dat 72 tot 65 uur voor vertrek een test moet worden afgenomen. Om naar die bestemmingen te kunnen reizen moet je negatief getest zijn en de uitslag van deze test in een gezondheidsverklaring kunnen tonen tijdens de reis. In de praktijk betekent dit dat reizigers meestal twee dagen voor de vertrekdatum de test moeten laten afnemen. De test is verplicht en geldt ook voor baby’s/kinderen vanaf 0 jaar. Voor Curaçao moeten kinderen vanaf 0 jaar getest worden, Voor Aruba geldt de test vanaf 15 jaar en voor Bonaire is de test vanaf 12 jaar verplicht.

Q: Is de PCR-test ook verplicht voor kinderen?
A: Ja, voor Curaçao moeten kinderen vanaf 0 jaar getest worden. Voor Aruba geldt de test vanaf 15 jaar en voor Bonaire is de test vanaf 12 jaar verplicht.

Q: Hoe kan ik zo'n test regelen?
A: Als je een pakketreis naar Aruba, Bonaire of Curaçao hebt geboekt met vertrek t/m 31 oktober 2020, is de PCR-test gratis.

 • Gezien de doorlooptijd naar het systeem van HetHuisartsLab is het niet mogelijk om de registratie direct na boeken te voldoen. De registratie kun je 2 werkdagen ná boeking afronden met de juiste vouchercode. 
 • Via deze link kom je op de website van HetHuisartslab waar je je kunt registreren voor een testafname. Het is niet mogelijk om een afspraak te maken, je kunt na registratie, tijdens het spreekuur op iedere locatie in Nederland terecht. Via deze registratielink word je doorgelinkt naar de website van HetHuisartsLab. Wanneer je via deze link een PCR-test aanvraagt dan ga je een overeenkomst aan met HetHuisartsLab. Deze aan te vragen test wordt geen onderdeel van een eventueel door jou te boeken (pakket)reis bij TUI. TUI is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door HetHuisartsLab. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst dien je je te wenden tot HetHuisartsLab.
 • Het is belangrijk dat je je 72 tot 65 uur voor vertrek laat testen. Graag wijzen we je erop dat als je de test eerder dan 72 uur voor vertrek laat afnemen, je het land niet kunt betreden en helaas niet mee kunt op de vlucht. Laat je de test binnen 65 uur voor vertrek afnemen, dan is er geen garantie dat het testresultaat op tijd binnen is. Je kunt in beide gevallen geen aanspraak maken op teruggave van je reissom of extra gemaakte kosten.
 • Sinds maandag 24 augustus is er een belangrijke wijziging in het registratiesysteem doorgevoerd waarmee klanten in één reisgezelschap gelijktijdig de uitslagen bezorgd krijgen en de testen efficiënter en doelmatiger verwerkt kunnen worden. Alle klanten die zich al voor een test hebben ingeschreven maar die nog niet hebben laten afnemen ontvangen een e-mail en SMS dat hun aanmelding is komen te vervallen en krijgen de uitnodiging zich met de gebruikte vouchercode opnieuw aan te melden. Alleenreizenden kiezen voor ’individuele aanmelding’, klanten die in groepsverband reizen kiezen voor ’groepsaanmelding’. Het proces wijst zich dan verder vanzelf.
 • Geef bij stap 1 aan of je alleen een test afneemt, of met een groep reist. Geef bij het aanmelden voor een groep ook aan hoeveel personen er in het reisgezelschap zitten.
 • Vul bij stap 2 je persoonsgegevens en je TUI boekingsnummer in. Indien je niet in het bezit bent van een BSN nummer, vink dan het hokje ‘Nederlands BSN ontbreekt of is niet van toepassing’ aan, en vul het paspoortnummer en land in. Ben je niet woonachtig in Nederland en bestaat je postcode alleen uit cijfers, vul dan fictief 4 cijfers en 2 letters in bij het vakje postcode.
 • Vul in het veld vouchercode, ter verificatie, je voorletter, achternaam en geboortedatum in zoals op het ticket wordt vermeld. Voorbeeld bij een TUI boeking: jvan-der-graag19011980 of jjansen01081990. Voorbeeld voor boekingen via KRAS: jjansen24011980 of jvandergraaf 19011980.
 • Vanuit HetHuisartsLab wordt dit je unieke verificatiecode, deze code geeft recht op geheel of gedeeltelijke vergoeding van de PCR test per reiziger.
 • Na het invullen van deze code staat de COVID-19 PCR test en het afreisdocument automatisch aan, je kunt eventueel nog tegen betaling, een antistoffen test afnemen.
 • Vul voor het afreisdocument je geboortestad, -land en land van bestemming in.
 • Indien je de registratie voor een groep doet, vul dan nadat je toestemming hebt gegeven om het certificaat per e-mail te ontvangen, de gegevens voor persoon 2 in. Herhaal dit proces totdat alle reizigers zijn aangemeld.
 • Selecteer in stap 3 de gewenste test locatie.
 • Rond de registratie in stap 4 af.
 • Je ontvangt per e-mail een bevestiging met barcode. Neem deze barcode mee naar de testlocatie.
 • Wanneer kan ik het me het beste laten testen?
  • Vertrek maandag -> test op vrijdag
  • Vertrek dinsdag -> test op zaterdag
  • Vertrek woensdag -> test op maandag
  • Vertrek donderdag -> test op maandag of dinsdag
  • Vertrek vrijdag -> test op dinsdag of woensdag
  • Vertrek zaterdag -> test op woensdag of donderdag
  • Vertrek zondag -> test op donderdag of vrijdag
 • Ben je geen TUI-klant, dan betaal je het speciale tarief van €89,50 per persoon.
 • Zorg ervoor dat de test altijd 72 tot 65 uur voor vertrek wordt afgenomen. Het is niet mogelijk om een afspraak te maken, je kunt na registratie, tijdens het spreekuur op iedere locatie in Nederland terecht.
 • Je ontvangt per e-mail de uitslag en een  gezondheidsverklaring de dag na de afname van de test tussen 16:00 en 00:00 uur.
 • Deze gezondheidsverklaring dien je altijd geprint mee te nemen en toon je op verzoek van de luchtvaartmaatschappij en de lokale autoriteiten. Voor Aruba, Bonaire en Curaçao moet je deze uploaden in de portal voor de aanvraag van de digitale immigratiekaart:
 • Let op! Voor Aruba, Bonaire en Curaçao is het verplicht om een keel/neus swab test te laten afnemen en niet een gorgel/mondspoeltest. Bespreek dit ook tijdens het spreekuur om zeker te zijn dat de juiste test wordt uitgevoerd.

Q: Waar kan ik de PCR-test laten afnemen?
A: In samenwerking met HetHuisartsLab kun je je op een groot aantal locaties in Nederland laten testen. Deze laboratoria zijn door het RIVM goedgekeurd en ook de lokale autoriteiten hebben hun goedkeuring gegeven op de gezondheidsverklaring die je na de test ontvangt. De eis is dat je je binnen 72-65 uur voor vertrek laat testen. Anders kan er geen garantie worden gegeven dat de uitslag op tijd binnen is. HetHuisartslab controleert hier ook op. Je ontvangt de uitslag van deze test per sms en de COVID-19 Health Declaration per e-mail uiterlijk om middernacht voor je vertrek. Heb je op de ochtend van vertrek nog geen uitslag ontvangen dan kun je via deze link een spoedaanvraag doen voor de testuitslag: https://www.hethuisartslab.com/delayed-results

De dichtstbijzijnde locatie vind je op de website van Het Huisartsenlab: https://www.hethuisartslab.com/healthcheckcenters

Q: Wanneer wordt mijn PCR-test geheel of gedeeltelijk vergoed door TUI?
A: TUI vergoedt voor alle TUI en KRAS klanten die op reis gaan naar Aruba, Bonaire of Curaçao met een vertrekdatum tot en met 30 november 2020 de PCR-test volledig indien je een pakketreis hebt geboekt inclusief vliegreis met TUI fly. Registratie voor deze volledige vergoeding van de test is mogelijk via deze speciale landingspagina: https://covid19.u-diagnostics.com/invite/tui-nederland.

Via deze registratielink word je doorgelinkt naar de website van HetHuisartsLab. Wanneer je via deze link een PCR-test aanvraagt dan ga je een overeenkomst aan met HetHuisartsLab. Deze aan te vragen test wordt geen onderdeel van een eventueel door jou te boeken (pakket)reis bij TUI. TUI is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door HetHuisartsLab. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst dien je je te wenden tot HetHuisartsLab.

Voor klanten die op reis gaan na 30 nvember 2020 is nog geen informatie bekend. Zodra hierover meer bekend is zal dit worden toegevoegd aan deze pagina.

Daarnaast kan TUI voor vertrek vanaf september 2020 de PCR-test tegen een zeer sterk gereduceerd tarief van € 85,- per persoon aanbieden aan klanten die:

 • Alleen een vliegticket hebben geboekt bij TUI met TUI fly
 • Alleen een accommodatie hebben geboekt bij TUI met een minimaal verblijf van zeven nachten. De eigen bijdrage dien je bij registratie te voldoen aan HetHuisartslab.

Werkt je vouchercode niet? Neem dan contact op met het Customer Services Center of je TUI reisagent. De PCR-test kan achteraf niet meer worden gedeclareerd.

Q: Wat zijn de openingstijden van de klinieken?
A: De openingstijden vind je op de website van HetHuisartslab zodra een locatie is geselecteerd. Je kunt 7 dagen per week de test laten afnemen. Let op: niet alle locaties zijn op zaterdag en zondag geopend.

Q: Wat gebeurt er als ik of iemand uit mijn reisgezelschap positief getest wordt?
A: Als jij of iemand uit jouw reisgezelschap positief getest is, dan kan diegene niet reizen. Wij verzoeken je in dat geval zo spoedig mogelijk contact op te nemen met ons Customer Services Center op 088-0885885.

 

Veiligheidsmaatregelen

Q: Welke eisen stellen Aruba, Bonaire en Curaçao aan de PCR-test en gezondheidsverklaring?

 • De PCR test moet binnen 72 tot 65 uur voor vertrek zijn afgenomen. De geplande vertrektijd kun je vinden via de Mijn TUI omgeving of op je e-tickets.
 • Graag wijzen we je erop dat als je de test eerder dan 72 uur voor vertrek laat afnemen, je het land niet kunt betreden en helaas niet mee kunt op de vlucht. Laat je de test binnen 65 uur voor vertrek afnemen, dan is er geen garantie dat het testresultaat op tijd binnen is. Je kunt in beide gevallen geen aanspraak maken op teruggave van je reissom of extra gemaakte kosten.
 • De testuitslag moet negatief zijn en de reiziger dient dit middels een Engelstalige gezondheidsverklaring aan te kunnen tonen gedurende de reis. 
 • De testuitslag dien je geprint aan te kunnen tonen.
 • Zonder testuitslag en afreisdocument kun je niet op reis. 
 • Voor Aruba, Bonaire en Curaçao is het verplicht om een neus swab test te laten afnemen.

 

Bestemming

COVID-19 (PCR) test verplicht?

Benodigde documenten

Extra info

Bonaire

Ja: Toeristen vanaf 12 jaar dienen maximaal 72 tot 65 uur voor vertrek een COVID-19 test (PCR) af te laten nemen met een negatief resultaat. Hiervan dient een certificaat te worden overlegd op de bestemming.

Er dient een online gezondheidsverklaring van de autoriteiten van Bonaire ingevuld te worden. Na het invullen wordt het formulier verstuurd naar de publieke gezondheidsdienst op Bonaire. Je dient een geprinte versie of de pdf van het ingevulde formulier op je telefoon bij aankomst op de luchthaven te kunnen tonen. Dien je gezondheidsverklaring hier in.

https://bonairepublichealth.org/en

 

Zorg ervoor dat je van alle documenten in 2-voud kopieën meeneemt op reis.

Aruba

Ja: Toeristen vanaf 15 jaar dienen maximaal 72 tot 65 uur voor vertrek een COVID-19 test (PCR) af te laten nemen met een negatief resultaat. Hiervan dient een certificaat te worden overlegd op de bestemming.

Reis je naar Aruba, dan ben je verplicht om voorafgaand aan de reis per reiziger een digitale immigratiekaart in te vullen. Heb je deze kaart niet of kun je de geprinte versie niet aantonen ten tijde van check-in en het boarden van de vlucht, dan behoudt TUI zich het recht om je de toegang tot de vlucht te ontzeggen. Bij succesvolle voltooiing van het ED Card proces, krijg je een e-mail met daarin een bevestiging dat je naar Aruba mag reizen. Een printscreen van de QR werkt ook.

 

 Dien je gezondheidsverklaring hier in: https://edcardaruba.aw/

Voor Aruba geldt dat je een verplichte COVID-19 verzekering moet afsluiten. Deze verzekering is voor iedereen verplicht. De kosten zijn afhankelijk van je reisduur en daarnaast opgedeeld in leeftijdscategorieën. Kinderen van 0 t/m 14 jaar betalen enkel $ 10,- per persoon administratiekosten.

Zorg ervoor dat je van alle documenten in 2-voud kopieën meeneemt op reis.

Curaçao

Ja: Iedereen vanaf 0 jaar moet 72 tot 65 uur voor vertrek de PCR test laat afnemen. De uitslag van deze test per sms en mail. Deze ontvang je uiterlijk om 00:00 uur ’s nachts de dag na afname. De mail van HetHuisartsLab heb je nodig als bewijs dat je negatief getest bent.

Voorafgaand aan je reis dien je een digitale immigratiekaart in te vullen (ED card).

 

Dien je gezondheidsverklaring hier in: https://dicardcuracao.com/portal

 

Voor alle reizigers dient een Passenger Locator Card (PLC) Formulier ingevuld te worden. Hierin moet de uitslag met het negatieve testresultaat van de PRC test geupload worden.

Mocht je voor vertrek de mail van het Huisartsenlab niet ontvangen hebben, neem dan contact op met HetHuisartsLab. Mocht je bij vertrek nog steeds niet de mail ontvangen hebben, meld je dan bij de TUI balie voor vertrek.

 

Zorg ervoor dat je van alle documenten in 2-voud kopieën meeneemt op reis.


Q: Hoe zit het met de immigratiekaart (ED Card) voor Aruba en Curaçao?

A: Wanneer je een reis hebt geboekt naar Aruba of Curaçao, ben je verplicht om voorafgaand aan de reis per reiziger een digitale immigratiekaart in te vullen. Heb je deze kaart niet of kun je hem niet aantonen ten tijde van check-in en het boarden van de vlucht, dan behoudt TUI zich het recht voor om je de toegang tot de vlucht te ontzeggen. De ED-Card bestaat uit een drietal stappen waar naast vluchtgegevens, ook een Passenger Location Form (PLF) en de resultaten van een negatieve PCR test worden geüpload.

Bij succesvolle voltooiing van het ED-card proces, krijg je een email met daarin een bevestiging dat je naar Aruba of Curaçao mag reizen. Deze bevestiging breng je mee en dien je aan te tonen bij het inchecken.

Q: Klopt het dat ik voor Aruba een verplichte verzekering moet afsluiten?
A: Ja, voor Aruba geldt dat je een verplichte verzekering moet afsluiten. Deze verzekering is voor iedereen verplicht. De kosten zijn afhankelijk van je reisduur en daarnaast opgedeeld in leeftijdscategorieën. Kinderen van 0 t/m 14 jaar betalen enkel $10,- per persoon administratiekosten. Raadpleeg de website voor meer informatie: https://www.arubavisitorsinsurance.com/

Q: Klopt het dat ik voor Curaçao een PLC formulier moet invullen?
A: Voor Curaçao moeten klanten een formulier invullen waarbij ze bij vraag 25 de medereizigers dienen op te geven. Op het formulier is plek voor vier medereizigers. Als een klant met meer dan vier personen reist dan kan voor de overige personen een extra PLC formulier ingevuld worden met de namen die niet op het eerste formulier kunnen. In plaats van uploaden op de website kunnen alle formulieren verstuurd worden naar travelhistory.epi@gobiernu.cw

Q: Welke veiligheidsmaatregelen moet ik als reiziger nemen om veilig te kunnen reizen?
A: Via deze link hebben wij de belangrijkste informatie verzameld. Wij adviseren ook de webpagina’s van de lokale overheden en luchthavens te raadplegen via www.tui.cw en www.tui.aw. Houdt u deze pagina’s regelmatig in de gaten voor eventuele updates.

Q: Welke regels van lokale overheden en lokale luchthavens moet ik volgen?
A: Via www.tui.cw en www.tui.aw vind je links om de pagina’s van lokale overheden en lokale luchthavens in de gaten te houden voor de meest recente regels en ontwikkelingen.

Q: Ik ga binnenkort met jullie vliegen. Met welke maatregelen en veranderingen moet ik rekening houden tijdens de vlucht?
A: Een overzicht van alle maatregelen en veranderingen aan boord van onze TUI fly vluchten vind je op de speciale pagina https://www.tui.nl/corona-maatregelen/veilig-vliegen/. We raden je aan deze informatie goed door te lezen en adviseren je deze pagina minimaal 1 dagvoor vertrek nogmaals goed te bekijken, voor het geval informatie is aangepast

Q: Welke Corona-maatregelen zijn van toepassing in Nederland?
A: We hebben hier alles voor je op een rijtje gezet.

Q: Welke Corona-maatregelen zijn van toepassing op Curaçao, Aruba en Bonaire?
Via deze pagina vind je alle informatie Curaçao. Informatie over Aruba lees je hier en op deze pagina zijn de maatregelen voor Bonaire te raadplegen.

 

Gezondheidsverklaring

Q: Klopt het dat ik een gezondheidsverklaring moet invullen voordat ik op reis ga?
A: Ja. Een gezondheidsverklaring is verplicht voor alle passagiers die per vliegtuig vanaf of naar Nederland reizen. Je dient de gezondheidsverklaring binnen 24 uur voor vertrek in te vullen. In samenspraak met het RIVM is besloten dat vanaf dinsdag 27 oktober 2020 vliegtuigmaatschappijen dit formulier verwerken in de check-in procedure. TUI fly heeft de RIVM gezondheidsverklaring verwerkt in de al bestaande verplichte COVID-19 verklaring. Je ondertekent beide formulieren via https://www.tui.nl/vliegtickets/services/inchecken/. Nadat je de formulieren hebt ingevuld krijg je toegang tot je instapkaart. Je dient de formuleren in te vullen 24 uur tot 1 uur voor vertrek. Voor bestemmingen waar online check-in niet mogelijk is, krijg je na het ondertekenen van de COVID-19 verklaring de melding om je instapkaart af te halen bij de incheckbalie op de luchthaven. Het formulier is verplicht voor zowel de heen- én de terugreis. Vlieg je met een andere luchtvaartmaatschappij, raadpleeg dan voor je vertrekt de voorwaarden en maatregelen van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Ga je met eigen vervoer naar de bestemming dan is het invullen van een gezondheidsverklaring niet verplicht.

Q. Klopt het dat ik van HetHuisartsenlab ook een gezondheidsverklaring ontvang?
A. Ja. Dat klopt. Deze moet je net als je het gezondheidheidsverklaring van het RIVM uitprinten en tijdens je gehele reis, heen- en terugvlucht, bij je hebben. De gezondheidsverklaring van het RIVM kun je hier uitprinten.

Q: Hoe zorg ik dat de uitslag van mijn gezondheidsverklaring op mijn bestemming bekend is?
A: De gezondheidsverklaring dien je voor Curaçao te uploaden in de portal voor de aanvraag van de digitale immigratiekaart en neem je mee op vakantie en toon je op verzoek van de luchtvaartmaatschappij en de lokale autoriteiten.

Curaçao:

Dien je gezondheidsverklaring hier in en neem de bevestiging geprint mee

Aruba:

Dien je gezondheidsverklaring hier in en neem de bevestiging geprint mee

Bonaire:

Dien je gezondheidsverklaring hier in en neem de bevestiging geprint mee. 


Q: Waar kan ik online de TUI fly COVID-19 verklaring vinden?

A: Na het inloggen met naam en boekingsnummer via de TUI fly webportal wordt de TUI fly COVID-19 verklaring getoond. Deze verklaring moet zowel voor de heen- als terugvlucht worden ondertekend tot 1 uur voor vertrek. Online inchecken is pas mogelijk nadat deze verklaring is ondertekend.

 

TUI Extra's

Q: Kan ik nog mijn stoel aan boord reserveren?
A: Ja, vanaf 30 dagen tot 48 uur voor vertrek van je TUIfly vlucht is het mogelijk tegen betaling een stoel aan boord te reserveren. 48 uur voor vertrek wordt er automatisch een stoel toegewezen aan klanten die géén stoelreservering hebben gemaakt. Ook deze klanten moeten ten alle tijden eerst de TUI fly COVID-19 verklaring ondertekenen om te kunnen inchecken.
LET OP: Vanaf 24 uur voor vertrek van de heen of terugvlucht is het niet meer mogelijk een toegewezen of gereserveerde stoel online te wijzigen via het Customer Services Center of een TUI winkel.

Q: Wat is er veranderd met betrekking tot het online inchecken?
A: Online inchecken is nu alleen mogelijk nadat de digitale TUI fly COVID-19 verklaring is ondertekend. Na het inloggen met naam en boekingsnummer via de TUI fly webportal wordt de TUI fly COVID-19 verklaring getoond. Deze verklaring moet zowel voor de heen- als terugvlucht worden ondertekend vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek. Online inchecken is pas mogelijk nadat deze verklaring is ondertekend. Op bestemmingen waar online check-in niet mogelijk is, krijg je na het ondertekenen van de TUI fly COVID-19 verklaring de melding om je instapkaart af te halen bij de incheckbalie op de luchthaven.

Q: Kan ik nog steeds de TUI App gebruiken?
A: Ja. Met de app zijn veel zaken digitaal en dus contactloos te regelen. Zo is alle informatie over de boeking er terug te vinde en kan je via de app online inchecken voor de vlucht, de TUI fly COVID-19 verklaring ondertekenen en is de digitale boardingpass beschikbaar. Printen van reisbescheiden en tickets is dus niet nodig. Dat scheelt fysiek contact in het reisbureau en op de luchthaven.

Q: Hoeveel handbagage mag ik meenemen aan boord?
A: Tijdelijk gelden er afwijkende maximale handbagage afmetingen. Deze zijn 30x30x15 cm en maximaal 10 kg. Dit is omdat de handbagage in principe niet meer in de bagagebakken geplaatst mag worden, om het in- en uitstapproces te versoepelen en onnodige bewegingen in de cabine tijdens de vlucht te vermijden. De handbagage moet daarom onder de stoel voor je geplaatst worden. Je mag wel een groter stuk handbagage van maximaal 55x40x20 cm en maximaal 10 kg kosteloos inchecken. Let er wel op dat je in totaal niet meer dan 10 kg aan handbagage meeneemt.

Q: Is er entertainment aan boord?
A: Ja. Er is niks aangepast aan het entertainment dat wij aanbieden.