Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Met TUI naar de Antillen 

Op deze pagina hebben we de meest gestelde vragen verzameld over vliegen met TUI fly en lees je welke maatregelen er voorafgaand en tijdens de reis gelden.

Veelgestelde vragen

 

Wereldwijd negatief reisadvies

Q: Ik heb een reis naar de Antillen geboekt maar nu geldt er een negatief reisadvies. Wat betekent dit voor mijn vakantie?
A: Met een negatief reisadvies worden niet essentiële reizen afgeraden. Dit betekent dat wij zolang dit reisadvies geldt, geen pakketreizen naar de Antillen zullen uitvoeren. Klanten die dit betreft zullen wij persoonlijk benaderen. We verzoeken hen vriendelijk hiervoor géén contact met ons op te nemen. Heb je een los ticket geboekt, dan gelden andere voorwaarden. Je ontvangt in dat geval een mail van ons met meer informatie.

Q:Wat zijn de gevolgen van het aangescherpte reisadvies voor Curaçao van begin april voor mijn verblijf op het eiland?
A: Wegens de snel oplopende COVID-19 besmettingen en het feit dat de zorgcapaciteit ontoereikend is, is per 01-04-2021 het reisadvies voor Curaçao aangescherpt. Alle Nederlanders die tijdelijk op Curaçao verblijven, worden opgeroepen het eiland zo snel mogelijk te verlaten. Deze oproep geldt voorlopig tot 16 april 2021. Meer informatie hierover lees je hier.

 

PCR-test

Q: Wat is een COVID-19 (PCR) test?
A: Bij een PCR-test wordt er gekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het COVID-19 virus in de neus of keelholte aanwezig is. Meer informatie over de PCR test vind je hier.

Q: Ik reis vanuit Aruba, Curaçao of Bonaire naar Nederland, is een COVID-19 (PCR) test verplicht?
A: Reis je vanaf Bonaire naar Nederland dan geldt vanaf 20 maart 2021 dat reizigers (vanaf 13 jaar) in het bezit moeten zijn van een negatieve NAAT(PCR)-test van maximaal 24 uur oud of van een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij het boarden en een negatieve NAAT(PCR)-test die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Nederland. Curaçao en Aruba worden vanaf 27 maart 2021 aangemerkt als een hoog risico gebied. Voor vertrek vanaf Curaçao en Aruba is er vanaf die datum een testverplichting. Reizigers (van 13 jaar of ouder) moeten in bezit zijn van een negatieve NAAT(PCR)-test van maximaal 24 uur oud bij afreis naar Nederland. Of in het bezit zijn van een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij het boarden en een negatieve NAAT(PCR)-test die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Nederland. Het actuele overzicht van veilige landen met een laag COVID-19 risico vind je hier. Wij adviseren dit overzicht voor vertrek naar Nederland te controleren op eventuele aanpassingen.

 Q: Hoe weet of ik uit een veilig land komt en niet uit een hoog risico gebied?
A:  Via deze lijst controleer je wat de veilige landen zijn met een laag COVID-19 risico.

Q: Moet ik bij aankomst in Nederland in thuisquarantaine? 
A: Kom je vanuit Bonaire dan geldt vanaf 18 maart 2021 een thuisquarantaine. Reis je vanaf Curaçao en Aruba naar Nederland dan geldt  thuisquarantaine vanaf 24 maart 2021. Wij adviseren je de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten houden voor eventuele aanpassingen in de adviezen en de quarantaineplicht: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Q: Is het verplicht een PCR-test te doen voor mijn vlucht vanuit Nederland naar Aruba, Curaçao of Bonaire?
A: Ja. De lokale overheden verplichten reizigers inderdaad om voor vertrek vanuit Nederland een PCR-test te laten doen in Nederland. 

Q: Klopt het dat voor Aruba, Bonaire en Curaçao het verplicht is een PCR-test in de vorm van een neus- en keel-swab af te laten nemen?
A: Ja. Dat klopt. Voor Aruba, Bonaire en Curaçao is het verplicht om een neus- en keel-swab test te laten afnemen. Voor reizen naar Bonaire zijn de testverplichtingen onlangs weer aangepast. Alle informatie over de test, welke bestemmingen de test verplichten en waar je de test kun laten afnemen lees je hier: https://www.tui.nl/corona-maatregelen/pcr-test/ Via deze pagina kun je je ook registreren voor het laten afnemen van een test. Vanaf 1 april 2021 biedt TUI de testen tegen gereduceerd tarief aan. Voorwaarde is dat je de test vóór vertrek in Nederland laat afnemen. Wij werken hiervoor samen met HealtCheckCenter (voorheenHetHuisartsLab) en Test2Travel (voorheen Test2Fly.nl). De laboratoria zijn door het RIVM goedgekeurd en ook de lokale autoriteiten hebben goedkeuring gegeven op de gezondheidsverklaring die je na de coronatest van hen ontvangt. 

LET OP: Registreren voor een testafspraak gaat via de Mijn TUI omgeving. Daar vind je een link naar het registratieformulier. Het gereduceerde tarief wordt alleen berekend via de link in Mijn TUI. Gebruik je deze link niet of laat je je testen bij een andere aanbieder, dan geldt het gereduceerde tarief niet.

Via deze registratielink word je doorgelinkt naar de website van HealthCheckCenter of Tests2Fly.nl. Wanneer je via deze link een PCR-test aanvraagt dan ga je met een van deze partijen een overeenkomst aan. De aan te vragen test wordt geen onderdeel van een eventueel door jou te boeken (pakket)reis bij TUI. TUI is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door HealthCheckCenter of de Test2Travel.nl. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst dien je je te wenden tot HealthCheckCenter of Test2Travel.nl.

Q: Waarom moet ik mij laten testen?
A: Een aantal vakantiebestemmingen, waaronder Aruba, Curaçao en Bonaire heeft besloten dat voor vertrek een test moet worden afgenomen. Om naar die bestemmingen te kunnen reizen moet je negatief getest zijn en de uitslag van deze test in een gezondheidsverklaring kunnen tonen tijdens de reis. In de praktijk betekent dit dat reizigers meestal twee dagen voor de vertrekdatum de test moeten laten afnemen. De test is verplicht en geldt ook voor kinderen. Voor Curaçao moeten kinderen vanaf 7 jaar getest worden. Voor Aruba geldt de test vanaf 15 jaar en voor Bonaire is de test vanaf 13 jaar verplicht. LET OP: Voor Bonaire geldt vanaf 10 februari 2021 dat naast de PCR test ook een sneltest afgenomen moet worden binnen vier uur voor vertrek.

Q: Is de PCR-test ook verplicht voor kinderen?
A: Ja, voor Curaçao moeten kinderen vanaf 7 jaar getest worden (behalve kinderen van 6 jaar en jonger zonder symptomen en waarvan de ouders een negatieve PCR-test kunnen overleggen). Voor Aruba geldt de test vanaf 15 jaar en voor Bonaire is de testen vanaf 13 jaar verplicht

Q: Wanneer kan ik het me het beste laten testen?
A: Laat je de test afnemen bij HealthCheckCenter dan kan dit binnen 72 tot 36 uur voor vertrek. Bij Test2Travel.nl kan dit binnen 72 tot 48 uur voor vertrek. Let op: voor reizen naar Bonaire geldt dat een test binnen 72 uur voor aankomst op Bonaire afgenomen moet zijn. Vanaf 10 februar 2021 is het voor Bonaire tevens verplicht om binnen vier uur voor vertrek een sneltest af te laten nemen. Voor het afnemen van de PCR-test adviseren wij het volgende schema aan te houden:

Binnen 72 tot 36 uur voor vertrek Binnen 72 uur voor aankomst
Vetrek maandag > test op vrijdag Aankomst op maandag > test op vrijdag
Vertrek dinsdag > test op zaterdag Aankomst op dinsdag > test op zaterdag
Vertrek op woensdag > test op maandag Aankomst op woensdag > test op zondag
Vertrek op donderdag > test op maandag of dinsdag Aankomst op donderdag > test op maandag
Vertrek op vrijdag > test op dinsdag of woensdag Aankomst op vrijdag > test op dinsdag
Vertrek op zaterdag > test op woensdag of donderdag Aankomst op zaterdag > test op woensdag
Vertrek op zondag > test op donderdag of vrijdag Aankomst op zondag > test op donderdag

 

Q: Waar kan ik de PCR-test laten afnemen?

A: Voor het laten afnemen van een PCR tekst kun je terecht bij HealthCheckCenter of Test2Travel.nl. HealthCheckCenter heeft testlocaties door heel Nederland. De XXL-teststraat van Test2Travel.nl is dichtbij Schiphol gelegen. Meer informatie lees je op: https://www.tui.nl/corona-maatregelen/pcr-test/

Q: Wat doe ik met de gezondheidsverklaring die ik na het afnemen van de test ontvang?
A: Deze NON COVID-19 gezondheidsverklaring dien je altijd geprint mee te nemen en toon je op verzoek van de luchtvaartmaatschappij en de lokale autoriteiten. Voor Curaçao moet je deze uploaden in de portal voor de aanvraag van de digitale immigratiekaart:

 • Curaçao: https://dicardcuracao.com
 • Aruba: geprinte versie van de NON-COVID-19 verklaring meebrengen
 • Bonaire: geprinte versie van de NON-COVID-19 verklaring meebrengen

Q: Wanneer wordt mijn PCR-test geheel of gedeeltelijk vergoed door TUI?
A: Alle informatie over de (gedeeltelijke) vergoeding door TUI lees je hier: https://www.tui.nl/corona-maatregelen/pcr-test/

Q: Wat zijn de kosten van een PCR test als ik geen klant van TUI ben?
A: Ben je geen TUI klant, dan betaal je bij HealthCheckCenter een tarief van € 125,- per persoon. Bij Test2Travel.nl is het tarief € 129,95 per persoon.

Q: Wat zijn de openingstijden van de klinieken?
A:
Alle informatie over het laten afnemen van de PCR test bij HealthCheckCenter vind je hier: https://www.tui.nl/corona-maatregelen/healthcheckcenter/
Alle informatie over het laten afnemen van de PCR test bij Test2Travel.nl vind je hier: https://www.tui.nl/corona-maatregelen/teststraat/

Q: Wat gebeurt er als ik of iemand uit mijn reisgezelschap positief getest wordt?
A: Als jij of iemand uit jouw reisgezelschap positief getest is, dan kan diegene niet reizen. Wij adviseren je in dat geval contact op te nemen met je reisverzekeraar om de mogelijkheden te bespreken. Heb je geen annuleringsverzekering of biedt deze onvoldoende dekking, neem dan contact op met ons Customer Services Center via 088-0885885. 

Veiligheidsmaatregelen

Q: Welke eisen stellen Aruba, Bonaire en Curaçao aan de PCR-test en gezondheidsverklaring?

 • De PCR test moet binnen 72 uur voor vertrek zijn afgenomen. De geplande vertrektijd kun je vinden via de Mijn TUI omgeving of op je e-tickets.
 • Voor Bonaire gelt
  • Reizigers (van 13 jaar of ouder) moeten in bezit zijn van een negatieve NAAT(PCR)-test van maximaal 24 uur oud bij vertrek naar Bonaire.
  • Of in het bezit zijn van een negatieve NAAT(PCR)-test die maximaal 72 uur oud is bij aankomst op Bonaire én een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij vertrek naar Bonaire
 • Graag wijzen we je erop dat als je de test eerder dan 72 uur voor vertrek (of aankomst in geval van Bonaire) laat afnemen, je het land niet kunt betreden en helaas niet mee kunt op de vlucht. 
 • De testuitslag moet negatief zijn en de reiziger dient dit middels een Engelstalige gezondheidsverklaring aan te kunnen tonen gedurende de reis. 
 • De testuitslag dien je geprint aan te kunnen tonen.
 • Zonder testuitslag en afreisdocument kun je niet op reis. 
 • Voor Aruba, Bonaire en Curaçao is het verplicht om een neus swab test te laten afnemen.
 • Vanaf 20 april 2021 geldt voor Curaçao dat alle reizigers die arriveren uit een land met een hoog risico (waaronder Nederland), zich op dag drie van hun verblijf opnieuw moeten laten testen met een antigeentest bij een lokaal laboratorium. Dit geldt voor reizigers vanaf 7 jaar die in de afgelopen 6 maanden niet positief getest zijn op Covid-19.

 

Bestemming

COVID-19 (PCR) test verplicht?

Benodigde documenten

Extra info

Bonaire

Ja: Reizigers (van 13 jaar of ouder) moeten in bezit zijn van een negatieve NAAT(PCR)-test van maximaal 24 uur oud bij  vertrek naar Bonaire. Of in het bezit zijn van een negatieve NAAT(PCR)-test die maximaal 72 uur oud is bij aankomst op Bonaire én een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij vertrek naar Bonaire. Van beide testen dient een certificaat te worden overlegd op de bestemming.

Er dient een online gezondheidsverklaring van de autoriteiten van Bonaire ingevuld te worden. Na het invullen wordt het formulier verstuurd naar de publieke gezondheidsdienst op Bonaire. Je dient een geprinte versie of de pdf van het ingevulde formulier op je telefoon bij aankomst op de luchthaven te kunnen tonen. Dien je gezondheidsverklaring hier in.

https://bonairepublichealth.org/en

 

Zorg ervoor dat je van alle documenten in 2-voud kopieën meeneemt op reis.

Aruba

Ja: Toeristen vanaf 15 jaar dienen maximaal 72 uur voor vertrek een COVID-19 test (PCR) af te laten nemen met een negatief resultaat. Hiervan dient een certificaat te worden overlegd op de bestemming.

Reis je naar Aruba, dan ben je verplicht om voorafgaand aan de reis per reiziger een digitale immigratiekaart in te vullen. Heb je deze kaart niet of kun je de geprinte versie niet aantonen ten tijde van check-in en het boarden van de vlucht, dan behoudt TUI zich het recht om je de toegang tot de vlucht te ontzeggen. Bij succesvolle voltooiing van het ED Card proces, krijg je een e-mail met daarin een bevestiging dat je naar Aruba mag reizen. Een printscreen van de QR werkt ook.

Vul hier de digitale immigratiekaart in: https://edcardaruba.aw/

Neem een geprinte versie van de NON COVID-19 verklaring mee tijdens de reis.

Voor Aruba geldt dat je een verplichte COVID-19 verzekering moet afsluiten. Deze verzekering is voor iedereen verplicht. De kosten zijn afhankelijk van je reisduur en daarnaast opgedeeld in leeftijdscategorieën. Kinderen van 0 t/m 14 jaar betalen enkel $ 10,- per persoon administratiekosten.

Zorg ervoor dat je van alle documenten in 2-voud kopieën meeneemt op reis.

Curaçao

Ja: Iedereen vanaf 7 jaar moet maximaal 72 uur voor vertrek de PCR test laat afnemen. De uitslag van deze test per sms en mail. Deze ontvang je uiterlijk om 00:00 uur ’s nachts de dag na afname. De mail van HealthCeckCenter heb je nodig als bewijs dat je negatief getest bent. Op dag 3 van je verblijf ben je verplicht een antigeen test af te laten nemen. Dit geldt voor reizigers vanaf 7 jaar die in de afgelopen 6 maanden niet positief getest zijn op Covid-19.

Voorafgaand aan je reis dien je een digitale immigratiekaart in te vullen (ED card).

 

Dien je gezondheidsverklaring hier in: https://dicardcuracao.com/portal

 

Voor alle reizigers dient een Passenger Locator Card (PLC) Formulier ingevuld te worden. Hierin moet de uitslag met het negatieve testresultaat van de PRC test geupload worden.

Mocht je voor vertrek de mail van het HealthCheckCenter niet ontvangen hebben, neem dan contact op met HealthCheckCenter. Mocht je bij vertrek nog steeds niet de mail ontvangen hebben, meld je dan bij de TUI balie voor vertrek.

 

Zorg ervoor dat je van alle documenten in 2-voud kopieën meeneemt op reis.

Q: Hoe zit het met de immigratiekaart (ED Card) voor Aruba en Curaçao?
A: Wanneer je een reis hebt geboekt naar Aruba of Curaçao, ben je verplicht om binnen 48 uur voor vertrek per reiziger een digitale immigratiekaart (ED-card) in te vullen. Heb je deze kaart niet of kun je hem niet aantonen ten tijde van check-in en het boarden van de vlucht, dan behoudt TUI zich het recht voor om je de toegang tot de vlucht te ontzeggen. De ED-Card bestaat uit een twee stappen waar naast vluchtgegevens ook een Passenger Location Form (PLF) worden geüpload. De NON COVID-19 verklaring neem je geprint mee. 

Bij succesvolle voltooiing van het ED-card proces, krijg je een email met daarin een bevestiging dat je naar Aruba of Curaçao mag reizen. Deze bevestiging breng je mee en dien je aan te tonen bij het inchecken.

Q: Klopt het dat ik voor Aruba een verplichte verzekering moet afsluiten?
A: Ja, voor Aruba geldt dat je een verplichte verzekering moet afsluiten. Deze verzekering is voor iedereen verplicht. De kosten zijn afhankelijk van je reisduur en daarnaast opgedeeld in leeftijdscategorieën. Kinderen van 0 t/m 14 jaar betalen enkel $10,- per persoon administratiekosten. Raadpleeg de website voor meer informatie: https://www.arubavisitorsinsurance.com/

Q: Klopt het dat ik voor Curaçao een PLC formulier moet invullen?
A: Voor Curaçao moeten klanten binnen 48 uur voor vertrek het Passenger Location Card invullen. Bij vraag 25 moet je de medereizigers opgeven. Op het formulier is plek voor vier medereizigers. Als een klant met meer dan vier personen reist dan kan voor de overige personen een extra PLC formulier ingevuld worden met de namen die niet op het eerste formulier kunnen. In plaats van uploaden op de website kunnen alle formulieren verstuurd worden naar travelhistory.epi@gobiernu.cw

Q: Welke veiligheidsmaatregelen moet ik als reiziger nemen om veilig te kunnen reizen?
A: Via deze link hebben wij de belangrijkste informatie verzameld. Wij adviseren ook de webpagina’s van de lokale overheden en luchthavens te raadplegen via www.tui.cw en www.tui.aw. Houdt u deze pagina’s regelmatig in de gaten voor eventuele updates.

Q: Welke regels van lokale overheden en lokale luchthavens moet ik volgen?
A: Via www.tui.cw en www.tui.aw vind je links om de pagina’s van lokale overheden en lokale luchthavens in de gaten te houden voor de meest recente regels en ontwikkelingen.

Q: Ik ga binnenkort met jullie vliegen. Met welke maatregelen en veranderingen moet ik rekening houden tijdens de vlucht?
A: Een overzicht van alle maatregelen en veranderingen aan boord van onze TUI fly vluchten vind je op de speciale pagina https://www.tui.nl/corona-maatregelen/veilig-vliegen/. We raden je aan deze informatie goed door te lezen en adviseren je deze pagina minimaal 1 dagvoor vertrek nogmaals goed te bekijken, voor het geval informatie is aangepast

Q: Welke Corona-maatregelen zijn van toepassing in Nederland?
A: We hebben hier alles voor je op een rijtje gezet.

Q: Welke Corona-maatregelen zijn van toepassing op Curaçao, Aruba en Bonaire?
Via deze pagina vind je alle informatie Curaçao. Informatie over Aruba lees je hier en op deze pagina zijn de maatregelen voor Bonaire te raadplegen.

 

Gezondheidsverklaring

Q: Klopt het dat ik een gezondheidsverklaring moet invullen voordat ik op reis ga?
A: Ja. Een gezondheidsverklaring is verplicht voor alle passagiers die per vliegtuig vanaf of naar Nederland reizen. Je dient de gezondheidsverklaring binnen 24 uur voor vertrek in te vullen. In samenspraak met het RIVM is besloten dat vanaf dinsdag 27 oktober 2020 vliegtuigmaatschappijen dit formulier verwerken in de check-in procedure. TUI fly heeft de RIVM gezondheidsverklaring verwerkt in de al bestaande verplichte COVID-19 verklaring. Om toegang  te krijgen tot jouw instapkaart kun je beide formuliern ondertekenen via: https://www.tui.nl/vliegtickets/services/inchecken/. Je dient de formuleren in te vullen 24 uur tot 1,5 uur voor vertrek. Voor bestemmingen waar online check-in niet mogelijk is, krijg je na het ondertekenen van de COVID-19 verklaring de melding om je instapkaart af te halen bij de incheckbalie op de luchthaven. Het formulier is verplicht voor zowel de heen- én de terugreis. Vlieg je met een andere luchtvaartmaatschappij, raadpleeg dan voor je vertrekt de voorwaarden en maatregelen van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Ga je met eigen vervoer naar de bestemming dan is het invullen van een gezondheidsverklaring niet verplicht.

Q. Klopt het dat ik van HealthCheckCenter ook een gezondheidsverklaring ontvang?
A. Ja. Dat klopt. Deze moet je printen en tijdens je gehele reis, heen- en terugvlucht, bij je hebben.

Q: Hoe zorg ik dat de uitslag van mijn gezondheidsverklaring op mijn bestemming bekend is?
A: De gezondheidsverklaring dien je voor Curaçao te uploaden in de portal voor de aanvraag van de digitale immigratiekaart en neem je mee op vakantie en toon je op verzoek van de luchtvaartmaatschappij en de lokale autoriteiten.

Curaçao:

Dien je gezondheidsverklaring hier in en neem de bevestiging geprint mee

Aruba:

Zorg dat je een geprinte versie van de NON COVID-19 verklaring bij je hebt.

Bonaire:

Dien je gezondheidsverklaring hier in en neem de bevestiging geprint mee. 


Q: Waar kan ik online de TUI fly COVID-19 verklaring vinden?

A: Na het inloggen met naam en boekingsnummer via de TUI fly webportal wordt de TUI fly COVID-19 verklaring getoond. Deze verklaring moet zowel voor de heen- als terugvlucht worden ondertekend tot 1 ,5 uur voor vertrek. Online inchecken is pas mogelijk nadat deze verklaring is ondertekend.

Let op! Klanten die op Aruba, Bonaire of Curaçao hun TUI vliegticket hebben geboekt, krijgen hier toegang tot het online inchecken en TUI fly COVID-19 verklaring. Je kunt vanaf 30 dagen voor vertrek inloggen met achternaam en boekingsnummer. 

TUI Extra's

Q: Kan ik nog mijn stoel aan boord reserveren?
A: Ja, vanaf 30 dagen tot 48 uur voor vertrek van je TUIfly vlucht is het mogelijk tegen betaling een stoel aan boord te reserveren. 48 uur voor vertrek wordt er automatisch een stoel toegewezen aan klanten die géén stoelreservering hebben gemaakt. Ook deze klanten moeten ten alle tijden eerst de TUI fly COVID-19 verklaring ondertekenen om te kunnen inchecken.
LET OP: Vanaf 24 uur voor vertrek van de heen of terugvlucht is het niet meer mogelijk een toegewezen of gereserveerde stoel online te wijzigen via het Customer Services Center of een TUI winkel.

Q: Wat is er veranderd met betrekking tot het online inchecken?
A: Online inchecken is nu alleen mogelijk nadat de digitale TUI fly COVID-19 verklaring is ondertekend. Na het inloggen met naam en boekingsnummer via de TUI fly webportal wordt de TUI fly COVID-19 verklaring getoond. Deze verklaring moet zowel voor de heen- als terugvlucht worden ondertekend vanaf 24 uur tot 1,5 uur voor vertrek. Online inchecken is pas mogelijk nadat deze verklaring is ondertekend. Op bestemmingen waar online check-in niet mogelijk is, krijg je na het ondertekenen van de TUI fly COVID-19 verklaring de melding om je instapkaart af te halen bij de incheckbalie op de luchthaven.

Q: Kan ik nog steeds de TUI App gebruiken?
A: Ja. Met de app zijn veel zaken digitaal en dus contactloos te regelen. Zo is alle informatie over de boeking er terug te vinden en kan je via de app online inchecken voor de vlucht, de TUI fly COVID-19 verklaring ondertekenen en is de digitale boardingpass beschikbaar. Printen van reisbescheiden en tickets is dus niet nodig. Dat scheelt fysiek contact in het reisbureau en op de luchthaven.

Q: Hoeveel handbagage mag ik meenemen aan boord?
A: Tijdelijk gelden er afwijkende maximale handbagage afmetingen. Deze zijn 30x30x15 cm en maximaal 10 kg. Dit is omdat de handbagage in principe niet meer in de bagagebakken geplaatst mag worden, om het in- en uitstapproces te versoepelen en onnodige bewegingen in de cabine tijdens de vlucht te vermijden. De handbagage moet daarom onder de stoel voor je geplaatst worden. Heb je een handbagagekoffer die groter is, maximaal 55x40x20 cm en maximaal 10 kg, dan past deze niet onder de stoel. Deze bagage kan kosteloos worden ingecheckt bij de incheckbalie. Uiteraard mag je dan wel één klein persoonlijk item meenemen aan boord. Let er wel op dat je in totaal niet meer dan 10 kg aan handbagage meeneemt.

Q: Is er entertainment aan boord?
A: Ja. Er is niks aangepast aan het entertainment dat wij aanbieden.