Kras is een allround touroperator en een zelfstandig merk van TUI Nederland. Kras is gespecialiseerd in rondreizen, fly-drives, busreizen, singlereizen, autovakanties, actieve vakanties, cruises en strandvakanties wereldwijd.

De wereld is Kras

Kras is een allround en veelzijdig merk met meer dan 90 jaar reiservaring. Het uitgebreide productaanbod varieert van rondreizen, fly-drives, busvakanties, singlereizen, fiets- en wandelreizen, zonvakanties en cruises naar meer dan 80 landen in de wereld. Verrassende autovakanties en shortbreaks zoals theater-, wellness of culinaire arrangementen behoren tot het aanbod. De afdeling Groups & Incentives verzorgt reizen op maat voor zakelijke en privé groepen van 20 tot wel 2000 personen. Sportreizen & Events is hiervan een onderdeel. Kras B.V. is in 2018 opgenomen in TUI Nederland N.V.

Geschiedenis

De onderneming Kras startte in 1922, toen Johan Kras een lijndienst met paard en wagen begon van Ammerzoden naar ’s-Hertogenbosch.

In 1969 startte Kras, in samenwerking met de Katholieke Ouderenbonden (KBO), de uitvoering van speciale reizen voor senioren. De eerste brochure omvatte drie reizen en wel naar de Ardennen, Luxemburg en Valkenburg. Tegenwoordig verzorgt Kras vakanties voor meer dan 300.000 klanten naar meer dan 70 landen wereldwijd.

Als Kras in 1988 de reisorganisatie SterVakanties uit Beverwijk overneemt, verandert tegelijkertijd haar naam en KRAS SterVakanties is een feit. In 1996 neemt Arke Reizen een aandeel van 40 procent in Kras; een eerste stap in de richting van TUI Nederland is gezet. Vanaf 1 november 1999 maakt Kras volledig deel uit van TUI Nederland. In december 2007 verandert de bedrijfsnaam in Kras.nl, om sterker te benadrukken dat Kras een direct seller is die zich vooral richt op verkoop via het internet. Meer dan 85 procent van alle Kras vakanties wordt direct via de website Kras.nl geboekt. In 2013 gaat de onderneming verder onder de huidige naam Kras met als pay off ‘De wereld is Kras’.