Make a difference

Genieten met respect voor de lokale bestemming

make a differenceOm de kwaliteit en het bijzondere karakter van vakantiebestemmingen te behouden, selecteert TUI Nederland haar vakantieproducten met oog voor duurzaamheid. We richten ons op het verduurzamen van de inkoop van vervoer, verblijf en vermaak. Zo dragen we bij aan de duurzame ontwikkeling van vakantiebestemmingen.

 

In de pijler Make a Difference dragen we o.a. bij aan de volgende Sustainable Development Goals: 

betaalbare en duurzame energie   Eerlijk werk en economische groei   Verantwoorde consumptie en productie   Leven in het water

Accommodaties

TUI heeft een ruim aanbod van accommodaties met een erkend duurzaamheidslabel. Hiervoor hanteren we duurzaamheidsrichtlijnen in de contracten en verplichten we onze partners een duurzaamheidslabel te behalen of te behouden. Wij keuren alleen duurzaamheidslabels goed die erkend zijn door het Global Sustainable Tourism Council (GSTC); een onafhankelijk internationale organisatie die samenwerkt met de Verenigde Naties. Deze richten zich op zowel milieu- als sociale aspecten en worden beschouwd als de strengste en kwalitatief beste labels binnen de hotelbranche.

De labels stellen eisen gericht op het verminderen van energie- en waterverbruik en afvalscheiding. Daarnaast zijn er een groot aantal criteria op sociaal vlak in en rondom het hotel. Deze hebben betrekking op het beschermen van het personeel. Denk aan gelijke kansen, arbeidsrechten, een eerlijk loon en een actief anti-discriminatie beleid. Bovendien is er een focus op de betrokkenheid van de lokale gemeenschap. Bijvoorbeeld over nieuwe ontwikkelingen van het hotel, maar ook om zoveel mogelijk producten in te kopen uit de regio, zodat de lokale bevolking ook meeprofiteert van het toerisme.

Laat je hier verrassen met het overzicht van alle duurzame accommodaties.

Excursies

Op vakantiebestemmingen biedt TUI Nederland honderden excursies aan. Samen met onze lokale agenten werken we er aan om het aanbod van duurzame excursies continu te vergroten. Dit zijn bijzondere excursies die een zichtbare positieve bijdrage leveren aan mens, dier en natuur. De excursies van TUI Collection bijvoorbeeld. Deze zijn met zorg samengesteld met de nadruk op authentieke, onvergetelijke en verantwoorde ervaringen. Een belevenis met respect voor de natuurlijke omgeving en die de lokale economie stimuleert. Zoals het bezoeken van een schildpaddenopvangcentrum, een olifant vriendelijke excursie of een tocht met een elektrische fluisterbootje.

Dierenwelzijn

We hechten veel waarde aan het welzijn van dieren. Sinds 2013 volgen wij dan ook de internationale richtlijnen. Zowel onze accommodaties als de excursieaanbieders moeten voldoen aan de ‘Global Animal Welfare Guidance for Animals in Tourism’. Voor reizigers zijn dieren vaak hét exotische element van de vakantie. Maar niet alle attracties zijn even onschuldig. TUI Nederland was in 2010 de eerste die stopte met het aanbieden van olifantenritjes. Reizigers kunnen zelf ook bijdragen aan minder dierenleed. Door bijvoorbeeld niet met apen, reptielen of leeuwen op de foto te gaan.

Samen voor een positieve impact

Wij kunnen veel, maar we kunnen het niet alleen. Wij nemen daarom de verantwoordelijkheid op ons om consumenten, klanten en onze collega’s te informeren en adviseren over duurzaam toerisme met als doel het draagvlak voor duurzaam toerisme te vergroten. De verbanden die wij zien tussen duurzaamheid en een betere vakantiebeleving zijn een basis voor meer ambassadeurs voor duurzaam toerisme.

Een breed draagvlak voor duurzaamheid binnen de eigen organisatie is essentieel om duurzaamheid naar een hoger niveau te kunnen tillen. Interne communicatie, het betrekken van verschillende afdelingen bij duurzaamheid en het trainen in duurzaam toerisme onderwerpen dragen daaraan bij. Zo creëren we ambassadeurs voor duurzaamheid.