Bye Bye Blue Monday Deals t/m woensdag tot 100,- extra korting | Boek nu!

In welke landen heb je reizen begeleid?

Italië en dat bevalt meer dan uitstekend.

Wat is het leukste aan je werk?

Het leukste vind ik de ontmoeting en de verhalen van steeds weer andere groepen mensen. Soms tref je eerdere gasten bij een volgende reis, dat is echt bijzonder. Het is ook mooi om te zien dat mensen met de dag meer opgaan in het land en vertrouwen hebben in wat jij als reisleider doet. Het onbekende van een land bekend maken, zodat de gasten ook bevlogen raken, is prachtig om te doen. Namelijk te horen krijgen dat het letterlijk en figuurlijk naar meer smaakt. Daarnaast het contact met de lokale bevolking, de heerlijke keuken, de prachtige natuur en de overweldigende cultuur, dat is puur Italië. Dat moet je een keer meemaken, want dan ben je verkocht! Mijn steentje bijdragen aan een zorgeloze vakantie in een geweldig land met achteraf vele mooie herinneringsmomenten, dat is waar ik voor ga!

Wat vind je minder leuk aan je werk?

Minder leuk is het natuurlijk om ’s morgens wakker te worden als de regen tegen de ramen klettert. Dan toch positief blijven en er een goede dag van maken is mijn motto. Het ziek worden tijdens je vakantie waar je je zo op verheugd hebt, is ook heel vervelend. Ik probeer er dan zo goed mogelijk te zijn voor de gasten.

Wat doe je op een vrije dag tijdens een reis?

Het kan zijn dat je een keer een dagdeel vrij hebt. Op zo’n moment ga ik dan zelf op onderzoek uit of ik ga met een aantal gasten die dat leuk vinden iets ondernemen. Vaker zijn het de korte momenten waar ik van kan genieten, zoals een heerlijke cappuccino op een zonovergoten terras of een lekker ijsje. Je Italiaan voelen tussen de Italianen!

Wat is je leukste of dierbaarste reisherinnering?

Reisherinneringen welke je bijblijven.. dat zijn er wel een paar! Zoals bijvoorbeeld een avond met livemuziek en spontaan de beentjes van de vloer met een Griekse groep hotelgasten uit Athene en dan met z’n allen de sirtaki leren dansen. Een andere mooie herinnering is van een echtpaar dat erachter kwam dat de reis voor hun toch wel pittig was en ze helaas niet meer alles konden beleven. Ik bleef wat meer bij de echtgenote, zodat de echtgenoot nog van alles kon fotograferen. Eenmaal thuis ontving ik een dik fotoboek met een prachtige weergave van de reis. Daar word je dan even stil van.

Wat is je mooiste souvenir?

De mooiste souvenirs zijn de enthousiaste gasten die genoten hebben, hun afscheidswoorden, gedichtjes, kaarten, mailtjes en cadeautjes. Verder niet te vergeten de groepsfoto en foto’s die nog nagestuurd worden. Ter plekke kijk ik vaak of ik goede lokale muziek kan vinden om af en toe in de bus te draaien. Tevens zoek ik mooie magneten met afbeeldingen die ik thuis op de koelkast plak, zodat ik even kan wegdromen als ik de koelkastdeur openmaak.
De laatste dag neem ik indien mogelijk een lekkere “dolci“ mee naar huis. Eenmaal thuis aangekomen zijn het wel vaak kruimels, maar dat mag de pret niet drukken.

Wat gaat altijd mee in je koffer?

Mee in de koffer gaat onder andere een leeg flesje om bij te vullen, een klein stukje ossegalzeep, een paar foto’s, een dwarsligger boekje, klein handig rugzakje, een beschermengel poppetje van mijn zus en een powerbank.

Waar wil je beslist nog een keer naar toe?

Er staan nog heel veel landen op mijn lijstje waar ik beslist privé nog een keer naar toe zou willen gaan. Een kleine greep; Japan, Cuba, Tibet, Schotland en de Malediven.

Als laatste mijn gouden tip voor reizigers:

Geniet van elk moment, er is zoveel te ontdekken. Samen zorgen we voor dat gouden randje om de reis. Beleef de cultuurverschillen en laat de vakantie bezit van je nemen!