Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

In welke landen heb je reizen begeleid?

Ik heb reizen begeleid in diverse landen in Europa, het Verre Oosten en het Midden Oosten.

 

Wat is het leukste aan je werk?

Het leukste van mijn werk is het enthousiasme van de gasten als hun verwachtingen van het landschap, de cultuur en de bezienswaardigheden steeds weer worden overtroffen en ze aan het eind van de reis met een koffer vol herinneringen terugkijken op een onvergetelijk avontuur.

Wat doe je op een vrije dag?

Op een vrije dag neem ik de liefhebbers mee op een boottocht op zee om dolfijnen te spotten óf naar een interessant museum óf we bezoeken dat verrassende plaatsje in de buurt waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, om daar op een terras in de zon tussen de lokale bevolking een zelfgebotteld wijntje te drinken.

Welke reisherinnering is je het meest bijgebleven?

Ik heb veel dierbare herinneringen aan plekken die ik heb bezocht zoals: het betoverende landschap van de Himalaya, de bedrijvigheid in de soukh in Fès, de skyline van Pudong in Shanghai en het verlichte Porto bij zonsondergang vanaf de Ponte Luís. Maar ook de megalomane architectuur in Dubai, de Kek Lok Si tempel in Penang, de Mezquita in Córdoba, de kungfushow in Beijing en de moskee in Muscat hebben op mij onvergetelijke indrukken nagelaten.

Wat gaat er altijd mee in je koffer?

Er gaan altijd een reisstekker, zonnebril en paraplu mee in mijn koffer. Dan zit je altijd goed!

Wat is je mooiste souvenir?

Mijn mooiste souvenir is een zilveren berberketting die ik altijd met veel trots en plezier draag.

Waar wil je beslist nog een keer naar toe?

Ik wil graag nog eens naar New York, Cuba, Peru, Iran, Japan... en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Jouw gouden tip voor onze reizigers:

Sta open voor de lokale gebruiken en gastronomie. Bestel in een restaurant de specialiteit van de chef en laat je verrassen. Leer een paar woorden in de taal van je bestemming zoals ‘goedendag’ en ‘dank u wel’.