Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

In welke landen heb je reizen begeleid?

Sinds ik werk bij TUI heb ik reizen mogen begeleiden in Spanje, Portugal, Noorwegen, Polen en de Baltische Staten.

Wat is het leukste aan je werk?

Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik de gasten alle mooie plekken kan laten zien waar ik zelf ook enthousiast over ben. Tevens heb ik steeds afwisselende reizen door verschillende gebieden en landen begeleid, waardoor het werk nooit saai wordt.

Wat doe je op een vrije dag tijdens een reis?

Op een vrije dag probeer ik een museum te bezoeken of een ander deel van de stad te bezoeken waar je normaal niet aan toe komt. Soms is er ook een mogelijkheid om wat extra’s met de groep te doen.

Wat is je leukste of dierbaarste reisherinnering?

Ik heb vele herinneringen. De mooiste herinnering waar ik kippenvel van krijg, is precies om middernacht aan de Noordkaap de lucht te zien openbreken en dat de zon tevoorschijn komt.

Wat is je mooiste souvenir?

De mooiste souvenirs zijn de kaartjes met lieve woorden van de gasten. En als het mogelijk is, koop ik op elke reis een mini-kerststalletje voor mijn verzameling.

Wat gaat altijd mee in je koffer?

In mijn koffer zitten altijd mijn wandelschoenen, een goede reisgids, goed humeur en mijn visitekaartjes met mijn telefoonnummer.

Waar wil je beslist nog een keer naar toe?

Hoog op mijn lijstje staan de reizen naar IJsland, Cuba en Vietnam. Deze landen zou ik graag willen bezoeken.

Als laatste mijn gouden tip voor reizigers:

Ga open minded op reis en met een goed humeur. Probeer de gewoontes en gebruiken van een land te leren kennen, zodat je met een goede indruk van dat land terug kunt keren naar huis. Do in Rome what the Romans do!