Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!
Vakantie Fortaleza

Algemene informatie over Fortaleza

Fortaleza is voornamelijk bekend vanwege de stranden en de boulevard 'Beira Mar' waar veel Brazilianen graag flaneren en een drankje nuttigen. In de avonduren kan een grote variëteit aan uitgaansmogelijkheden bezocht worden, waar zeker de kans niet onbenut moet worden gelaten om de lambada te dansen. Op de vele terassen zijn veelvuldig optredens van diverse bandjes. Vanuit Fortaleza worden veel excursies georganiseerd naar de omliggende bezienswaardigheden.

Beziens- & wetenswaardigheden van Fortaleza

Bezienswaardigheden

Jangada boottocht

Wetenswaardigheden

Fort Schonenburg


Cultuur van Fortaleza

Algemeen


Eten & drinken in Fortaleza

Algemeen

In Fortaleza zijn verschillende lokale gerechten verkrijgbaar die u eens zou moeten proeven. Een aanrader is 'Peixe a delícia' (vis met gesmolten kaas, op smaak gebracht met kruiden en specerijen) of 'Paçoca' (geroosterd gerecht gemaakt van zongedroogd gehakt). Er zijn veel Braziliaanse buffetrestaurants waar betaald moet worden voor het gewicht van de maaltijd.


Geografie van Fortaleza

De streek Fortaleza omvat naast de gelijknamige plaats ook de plaatsen Cañoa Quebrada, Cumbuco, Jericoacoara en Praia das Fontes.

Ligging

Fortaleza ligt in het noordoosten van Brazilië in de staat Ceará.


Geschiedenis & politiek van Fortaleza

Geschiedenis

Fortaleza werd ontdekt door een Spanjaard, maar dit is nooit officieel erkend. Later hebben Nederlandse kolonisten hier fort Schoonenburg gebouwd. De Nederlanders werden verbannen door de Portugezen en rondom het fort ontstond een nederzetting die tegenwoordig Fortaleza heet.


Natuur & klimaat van Fortaleza

Natuur

Fortaleza kent een een licht glooiend, groen landschap.

Stranden

Fortaleza is het meest bekend vanwege haar stranden. De kust is verdeeld in verschillende zandstranden die in elkaar overlopen.


Praktische informatie over Fortaleza

Openbaar vervoer en transport

In Fortaleza kan men zich op verschillende manieren verplaatsen. Zo rijden er onder andere bussen, toeristentreinen, taxi's en motortaxi's. Ook is het mogelijk om een auto te huren.


Sport in Fortaleza

De sportliefhebber kan zich uitleven in Fortaleza. Tennissen, voetballen, fitnessen, bowlen, (beach) volleyballen, basketballen, paintballen, het kan allemaal in Fortaleza! Maar ook watersporten als windsurfen en duiken behoren tot de mogelijkheden.


Uitgaansleven in Fortaleza

Fortaleza staat bekend om haar bruisende nachtleven. Onder het genot van een drankje kan in één van de vele bars genoten worden van 'forró' (typische muziekstijl van het noordoosten van Brazilië). Maar ook een bezoek aan een amusementshal, de bioscoop, een museum of een theater behoren tot de mogelijkheden.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Fortaleza

Foto 15 van 15

Video's Vakantie Fortaleza

3 van 10 resultaten vakantie naar Fortaleza Toon alle resultaten in Fortaleza
152 beoordelingen van TUI-gasten
9,4
Geen prijs beschikbaar Bekijk de beschikbare prijzen
5 beoordelingen van TUI-gasten
8,9
Geen prijs beschikbaar Bekijk de beschikbare prijzen
58 beoordelingen van TUI-gasten
9,4
Geen prijs beschikbaar Bekijk de beschikbare prijzen
3 van 10 resultaten vakantie naar Fortaleza Toon alle resultaten in Fortaleza