Bye Bye Blue Monday Deals t/m woensdag tot 100,- extra korting | Boek nu!
Vakantie Bremen

Beziens- & wetenswaardigheden van Bremen

Bezienswaardigheden

Wat u zeker niet mag missen, is de historische Marktplatz. Hier leeft de geschiedenis nog volop! De Marktplatz is nog steeds hét symbool van Bremens lange traditie als trotse handelsstad. In de Ratskeller, de kelder van het Rathaus, kunt u het er lekker van nemen. Hier ligt de grootste verzameling Duitse wijnen. Dwaal door de kronkelige steegjes in de oudste wijk van de stad, de Schnoor, of snuif de maritieme sfeer op aan de oeverpromenade van de Weser, de Schlachte.


Geografie van Bremen

Bremen is met 404 vierkante kilometer de kleinste deelstaat van Duitsland. De staat ligt aan de Wezer en omvat de 60 kilometer van elkaar verwijderde steden Bremen en Bremerhaven als enclaves in Nedersaksen.


Geschiedenis & politiek van Bremen

Geschiedenis

Waar de Weser de duinen naderde, ontstond al vroeg een nederzetting met een veer. In 787 wordt hier het bisdom Bremen gesticht en in 845 wordt ook de zetel van het aartsbisdom Hamburg naar deze plaats overgebracht. In 888 wordt de markt vermeld in een privilege van koning Arnulf voor de aartsbisschop. Onder leiding van de in 1225 vermelde stadsraad maakt de stad zich gedeeltelijk onafhankelijk van de aartsbisschop.


Kinderen in Bremen

Kinderen die van de natuur houden, zullen zich beslist niet vervelen in Bremen. Er kunnen mooie wandelingen gemaakt worden met het hele gezin.


Sport in Bremen

Mensen die van de buitenlucht houden hoeven zich in Bremen niet te vervelen. Dit gebied leent zich uitstekend voor wandelingen.


Uitgaansleven in Bremen

In Bremen vindt u talloze cafés en restaurants.


Terug naar boven
Alle resultaten vakantie naar Bremen Toon alle resultaten in Bremen
4-daagse busreis Hamburg & Lübeck
  • Per KRAS Comfort Class touringcar
  • Verrassende stedentrip
  • Met Nederlandssprekende gidsen
  • Comfortabel 3-sterrenplus hotel
  • Inclusief ontbijt en diner
  • Gidsen in Hamburg & Lübeck
Do 22 apr 2021 (4 dagen)
Bus
Halfpension
249,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Bremen Toon alle resultaten in Bremen