COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Vakantie Hunsrück

Algemene informatie over Hunsrück

In de regio Hunsrück is de natuur veelal nog ongerept, wat ook terug te zien is in de flora en fauna. Als u geluk heeft, dan kunt u een wilde kat, ijsvogel of das tegenkomen. Voor de liefhebbers en rustzoekers is de glooiende, lang gestrekte hoogvlakte van de Hunsrück een begrip. Langs de Höhenstrasse liggen de belangrijkste toeristenplaatsen, waaronder Kastellaun, Hermeskeil en Simmern. Het Nahetal heeft een zachter klimaat. In het lagere gedeelte van het dal bevinden zich zelfs wijngaarden. Mooi is de omgeving van Idar-Oberstein en Bad Münster am Stein, twee plaatsen die omsloten worden door fraaie, steile rotsen en beboste hellingen. Vanaf de eerst genoemde plaats begint de “Deutsche Edelsteinstrasse”, genoemd naar de vele dorpen met edelsteenbedrijven, die te bezichtigen zijn.

Beziens- & wetenswaardigheden van Hunsrück

Bezienswaardigheden

Natuurreservaat Pfälzerwald, Bad Münster am Stein Ebernburg, Burg Bosselstein


Cultuur van Hunsrück

Algemeen

Het gebied Hunsrück zit vol cultuur en historie. Er kunnen diverse wijnroutes gevolgd worden met de auto. Aanraders zijn de plaatsen Idar-Oberstein en de Romeinse stad Trier.


Eten & drinken in Hunsrück

Algemeen

De warme maaltijd bestaat veelal uit vlees, gebakken aardappelen, sauzen en soepen. Allemaal goed te eten en gulle porties. Het gebied heeft zijn eigen karakteristieke biersoort.


Geografie van Hunsrück

De Hunsrück ligt tegen het Moezelgebied, dat iets meer naar het zuidoosten ligt.

Ligging

De Hunsrück bevindt zich in het Rheinland-Paltz in Duitsland.


Kinderen in Hunsrück

In de diverse accommodaties worden tal van mogelijkheden aangeboden voor het vermaken van kinderen. Zo zijn er zwembaden en speelterreinen te vinden en worden er in sommige accommodaties ook animatieprogramma's aangeboden.


Natuur & klimaat van Hunsrück

Natuur

Het landschap van het gebied Hunsrück is zeer gevarieerd. Het bestaat uit fraaie, steile rotsen, beboste hellingen en wijngaarden. Hunsrück biedt een prachtig groen, heuvelachtig landschap en is zeer geliefd onder natuurliefhebbers, die hier lange wandelingen of fietstochten maken.

Klimaat

Het klimaat van het gebied Hunsrück lijkt veel op dat van Nederland. Zowel 's zomers als 's winters zijn er regelmatig wolkenpartijen die voor flink wat regen zorgen. Het gebied heeft een gematigd zeeklimaat. De temperaturen zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Januari is de koudste maand met temperaturen die variëren van één tot zes graden Celsius onder nul. Juli is de warmste maand met gemiddelden van zeventien tot twintig graden Celsius.


Praktische informatie over Hunsrück

Overige informatie

Het gebied Hunsrück kent geen tijdsverschil met Nederland.


Sport in Hunsrück

Wandelen, golfen, mountainbiken, fietsen, in Hunsrück kan het allemaal.


Uitgaansleven in Hunsrück

Uitgaan kan in het gebied Hunsrück in de diverse Weinstubes en bars, maar voor het echte nachtleven moet je in de grote steden, zoals Koblenz, zijn.


Winkelen in Hunsrück

Er zijn vele winkels te vinden in het gebied Hunsrück. Wie uitgebreid wil winkelen kan het best de grote steden, zoals Koblenz, opzoeken.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Hunsrück

Foto 15 van 15
Alle resultaten vakantie naar Hunsrück Toon alle resultaten in Hunsrück
 • Midden in de natuur
 • Hier kom je tot rust
 • Met top wandelroutes
 • Tussen de Rijn, Moezel en Nahe
 • Bezoek Trier en Koblenz
 • Perfect voor fietsers
Vr 28 aug 2020 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies
358,- per app./bungalow
Bekijk
 • Fraai gelegen boven Saarburg
 • Nabij het drielandenpunt
 • Met een overdekt zwembad
 • Deelnemen aan een wijnproeverij
 • Activiteiten voor jong en oud
 • Bollo Club voor de allerkleinsten
Za 24 okt 2020 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies
417,- per app./bungalow
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Hunsrück Toon alle resultaten in Hunsrück