Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!
Vakantie Ariège

Algemene informatie over Ariège

Ariège ligt in het zonnige zuiden van Frankrijk, tegen de grens met Spanje en Andorra. Het is een rustig en dunbevolkt departement waar de landbouw de hoofdrol speelt. Desondanks is er van alles te zien. Zo zijn er verschillende kastelen en grotten te bewonderen, waaronder de grotten van Lombrives en Bédeilhac. Interessante plaatsen zijn bijvoorbeeld Foix en Mirepoix. In Foix ligt, boven op een bergtop, een prachtig kasteel met drie grote torens. Dit kasteel is al sinds 1840 een beschermd historisch monument. Ook de kerk St. Volusien is zeker een bezoekje waard. Mirepoix is een vesting met een centraal plein dat omringd wordt door mooie vakwerkhuizen. Op zoek naar antiek? Bezoek dan eens de markt die iedere maandag wordt gehouden in Mirepoix. Hier kun je ook terecht voor authentieke streekproducten.

Geografie van Ariège

De Ariège is omgeven door de departementen Haute-Garonne, Aude en de Pyrénées-Orientales. Het departement grenst bovendien aan Spanje en Andorra. De Ariège bestaat uit drie arrondissementen: Foix, Pamiers en Saint-Girons.

Totale oppervlakte van Ariège is 4890 km²


Geschiedenis & politiek van Ariège

Geschiedenis

Het departement was een van de 83 departementen die werden gecreëerd tijdens de Franse Revolutie, op 4 maart 1790 door uitvoering van de wet van 22 december 1789, uitgaande van het graafschap Foix en het gebied van Couserans.


Natuur & klimaat van Ariège

Natuur

Klimaat

Het grootste deel van het jaar heerst een aangename temperatuur en het gebied kent veel zonuren (2000 uren per jaar). In juli en augustus is de temperatuur rond de 25 graden. Gemiddeld is de maximale temperatuur, over een heel jaar berekend, meer dan 17° C. Als de zon ook maar even schijnt is het op het terras heerlijk toeven. De nachten zijn vaak koel en aangenaam.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Ariège

Foto 15 van 15
Alle resultaten vakantie naar Ariège Toon alle resultaten in Ariège
2 beoordelingen van TUI-gasten
7,3
Za 25 sep 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies
422,- per app./bungalow
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Ariège Toon alle resultaten in Ariège