VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Vakantie Sarawak

Algemene informatie over Sarawak

De grootste staat van Maleisië is vooral bekend om zijn fascinerende tropische regenwouden, die gezegend zijn met 's werelds rijkste en meest diverse ecosysteem. De eeuwenoude regenwouden van Sarawak herbergen onder andere de grootste bloem, de Rafflisia, eekhoorns, Orang Oetans, vleesetende planten en ontelbare andere flora en fauna die nog ontdekt moeten worden.

Beziens- & wetenswaardigheden van Sarawak

Bezienswaardigheden

De staat heeft verscheidene bezienswaardigheden die de moeite van een bezoek waard zijn. Vooral de regenwouden zijn een must!

Kuching, Mir

Wetenswaardigheden

Kuching


Cultuur van Sarawak

Algemeen

In Sarawak leven meer dan veertig verschillende etnische groepen. Elke groep heeft zijn eigen taal, culturele gewoonten en leefstijl.


Geografie van Sarawak

Sarawak heeft een mooi kustgebied. Verder landinwaarts wordt het landschap bergachtiger. Tegen de bergen aan liggen regenwouden. Sarawak heeft veel natuurlijke bronnen.

Ligging

Sarawak ligt in het noordwestelijke deel van het eiland Borneo, in de Zuid-Chinese zee. De hoofdstad van Sarawak is Kuching.


Geschiedenis & politiek van Sarawak

Geschiedenis

Tot het begin van de negentiende eeuw viel Sarawak nog onder het bewind van de Sultan van Brunei, die in 1841 James Brooke benoemde tot gouverneur van Sarawak. De Brooke nazaten regeerden bijna honderd jaar op Sarawak, tot in 1941 de Japanners binnenvielen. In 1945 werd Sarawak bevrijd door Australische soldaten. Vanaf die tijd zwoor de Sultan trouw aan het Britse koningshuis en op 16 september 1963 werd Sarawak als autonome staat officiëel onderdeel van Maleisië.


Natuur & klimaat van Sarawak

Natuur

Sarawak is bedekt met regenwoud en heeft verschillende nationale parken. Elke park heeft zijn eigen bijzonderheden en zijn stuk voor stuk een bezoek waard.

Klimaat

Sarawak heeft een tropisch klimaat. Gedurende het hele jaar is het er warm en is de luchtvochtigheid hoger dan gemiddeld. De gemiddelde dagelijkse temperatuur varieert van 23 graden in de vroege ochtend tot zo'n 32 graden gedurende de dag. Tussen november en januari kan de noordoost moesson voor heftige regenval zorgen. Ondanks de moessons is het klimaat in Sarawak redelijk stabiel.

Flora en Fauna

In de regenwouden van Sarawak zijn prachtige bloemen en planten te vinden. Hier leven eeuwenoude bomen en bijzondere dieren, zoals Orang Oetans.

Stranden

Nationale parken

Nationale parken zijn unieke trekpleisters. Door een bezoek beschermt u zelf de kwaliteit en het unieke karakter van deze beschermde natuurgebieden. De parken hebben hun bestaan namelijk grotendeels te danken aan de inkomsten van bezoekers. Hierdoor hoeft een natuurgebied niet worden opengesteld voor landbouw of bosbouw. Een nationaal park is een beschermd gebied dat zich richt in de eerste plaats op de bescherming van ecosystemen en op de tweede plaats een recreatieve functie vervult. In deze beschermde natuurgebieden leven bijzondere planten- en diersoorten die van buitengewone wetenschappelijke, educatieve en recreatieve waarde zijn. In nationale parken gelden specifieke gedragsregels. Zo is bijvoorbeeld het plukken van bloemen en planten, en het voeren van wilde dieren verboden. Het nationale park kan hierover meer informatie verstrekken.

Bako National Park, Batang Ai National Park

Werelderfgoederen

Werelderfgoederen zijn unieke trekpleisters die bestaan uit culturele en natuurlijke, gebouwde en ongebouwde monumenten die op wereldschaal een uitzonderlijke betekenis hebben en voor het nageslacht bewaard moeten blijven. Wereldwijd zijn er 812 werelderfgoederen in 137 landen. Het is van groot belang dat de werelderfgoederen goed worden beschermd. Tijdens uw bezoek bent u daarbij onmisbaar. Laat bijvoorbeeld geen afval achter, blijf op de aangegeven paden en maak enkel foto¿s waar dat is toegestaan. Veel sites informeren u hierover.

Mulu National Park


Praktische informatie over Sarawak

Openbaar vervoer en transport


Terug naar boven

Foto's Vakantie Sarawak

Foto 15 van 15
3 van 5421 resultaten vakantie naar Sarawak Toon alle resultaten in Sarawak
Nieuw bij TUI
 • Nationaal Park De Hoge Veluwe
 • Contactloos inchecken
 • Rust en ruimte
 • Uitstekende faciliteiten
 • Speelplezier voor de kids
 • Speciale hotelservices
Ma 15 jun 2020 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies
688,- per app./bungalow
Bekijk
Nieuw bij TUI
 • Bourgondisch Limburg
 • Nationaal Park de Maasduinen
 • Genieten in het groen
 • Leuke dorpen en steden
 • Zwemvijver met strand
 • Uitstekende faciliteiten
Di 23 jun 2020 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies
655,- per app./bungalow
Bekijk
864 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
8,9
 • Uitstekende prijs-kwaliteit
 • Ruime appartementen en bungalows
 • SMEG koelkast en Nespresso koffie
 • Relax in de hangmat op je terras
 • Duikcursussen voor liefhebbers
 • Smile! Met duurzaamheidslabel
Zo 13 sep 2020 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
Transfer
Nu 30% goedkoper! dan gemiddeld in Curaçao
799,- per persoon
Bekijk
3 van 5421 resultaten vakantie naar Sarawak Toon alle resultaten in Sarawak