Vakantie Isla Holbox

Algemene informatie over Isla Holbox

Isla Holbox is een van de leukste eilanden van Yucatan. Stop je schoenen maar weer in de koffer, want hier wil je het liefst de hele dag met je voeten over de hagelwitte stranden lopen. Een tandje minder is hier eerder regel dan uitzondering. Op Holbox rijden er weinig tot geen auto's en dus pak je lekker op z'n Hollands de fiets. Of, jawel, een golfkar om het eiland te ontdekken. De huizen hier zijn versierd met toffe streetart. Je schuift aan in een van de vele strandtentjes voor een heerlijke Mexicaanse hap (extra guacamole please!). En misschien maak je wel nieuwe vrienden op Punta Mosquito, waar flamingo's graag rondhangen. Het onderwaterleven hier is minstens zo bijzonder, want Isla Holbox is een van de weinige plekken op aarde waar je tussen mei en september kunt zwemmen met walvishaaien.

Eten & Drinken in Isla Holbox

Restaurants

De gerechten die op het eiland erg veel gegeten worden, zijn zeekreeft,garnalen en eieren. Deze zul je bij de meeste restaurants dan ook op het menu terugvinden.


Praktische informatie over Isla Holbox

Gezondheid

huisarts aanwezig en apotheek aanwezig

Overige praktische zaken

Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is in Cancún. Dichtstbijzijnde geldautomaat,bank en postkantoor bevinden zich in Tizimin.


Winkelen in Isla Holbox

Winkelen

De meeste boetiekjes liggen in en rondom het centrale deel en aan de hoofdstraat. Hier worden voornamelijk souvenirs en handgemaakte spullen verkocht. Op het plein in het centrale deel is er 's avonds vaak een avondmarkt, waar vaak door de lokale bevolking bingo wordt gespeeld.


Sport in Isla Holbox

Er zijn verschillende sportmogelijkheden op Isla Holbox. Ga de uitdaging aan en speel een potje voetbal, basketbal of (beach)volleybal. Je kan er ook voor kiezen om zelf het eiland te ontdekken te voet of per fiets. Daarnaast zijn er genoeg dingen te doen op het water. Ga bijvoorbeeld kajakken, waterfietsen of snorkelen; verkoelend en leuk!


Stranden in Isla Holbox

Het prachtige witte Holbox strand ligt vrijwel langs de gehele noordzijde van het eiland. Het grootste gedeelte van het strand is ongerept en hier komen schildpadden hun eieren leggen. Natuurlijk kan men op een ander gedeelte van het strand ook lekker in de zon liggen en een duik in de zee nemen.


Transport en verhuur in Isla Holbox

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer, bootvervoer en taxivervoer

Verhuurmogelijkheden

Verhuurmogelijkheden: standaard fietshuur, mountainbikehuur en scooterhuur

overig: Golf wagentjes


Uitgaan en activiteiten in Isla Holbox

Vanaf het eiland zijn er vis- en snorkelexcursies. Ontdek de mooie onderwaterwereld van het eiland tijdens één van deze deze excursies. Ook kan er een bezoek gebracht worden aan het mooie natuurgebied, 'Yum-Balam'.


Het weer in Isla Holbox Het weer voor
zaterdag 22 februari 26 °C Bekijk het weeroverzicht
Terug naar boven

Foto's Vakantie Isla Holbox

Foto 15 van 15

Weersverwachting voor Isla Holbox

Alle resultaten vakantie naar Isla Holbox Toon alle resultaten in Isla Holbox
KASSAKORTING
  • Nieuw hotel: geopend najaar 2018
  • Luxe boetiekhotel aan het strand
  • Van lobby tot strand: gratis WiFi
  • Levensgenieters opgelet
  • In een natuurreservaat
  • Lopend naar de hoofdstraat
Zo 10 mei 2020 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
Transfer
1972,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Isla Holbox Toon alle resultaten in Isla Holbox