Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!
Vakantie Tulum

Algemene informatie over Tulum

De een noemt het 'laid-back' de ander 'hippie-chique'. Een ding is zeker, Tulum is magisch. Ooit beroemd geworden vanwege de bijzondere Maya-opgravingen, maar altijd gevrijwaard gebleven van het grote toerisme. Hier geen grote resorts maar uitsluitend intieme, vaak eco-vriendelijke en stijlvolle hotels direct aan een hagelwit zandstrand. Tulum ademt rust & relaxation en trekt hiermee een divers publiek: van backpackers tot internationale jetset. Lounge met een goed boek, kom tot rust met yoga, ga hardlopen voor de zon opkomt en drink een cocktail terwijl de zon in zee zakt.

Discotheken in Tulum

Tulum heeft een bescheiden nachtleven.


Eten & Drinken in Tulum

Restaurants

Aan de Avenida Tulum liggen verschillende restaurants waar u uitstekend Mexicaans kunt eten.


Winkelen in Tulum

Markten

Er is geregeld markt, waar veel handgemaakt Mexicaans aardewerk en stoffen te krijgen zijn.


Sport in Tulum

Watersporten

Aan de stranden van Tulum kunnen er verschillende watersporten beoefend worden, zoals bijvoorbeeld kitesurfen en snorkelen. Er zitten twee kitesurfscholen aan het strand.

Watersporten: kitesurfen en snorkelen


Stranden in Tulum

Tulum heeft prachtige stranden met daarop cabanas: traditionele Maya-hutjes.


Transport en verhuur in Tulum

Openbaar vervoer

Het centrum is prima te belopen. Om gemakkelijk naar het strand, de ruïnes of cenotes te kunnen gaan, is het handig om fietsen te huren. Om meer van Yucatan te bekijken is een auto een goede optie. Ook zijn taxi’s goedkoop en makkelijk te krijgen. Er vertrekken bussen naar Cancún (vliegveld), Chetumal, Chichén Itzá, Cobá, Felipe Carrillo Puerto, Mérida, Playa del Carmen en Valladolid.

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer


Uitgaan en activiteiten in Tulum

In de directe omgeving van Tulum ligt het Reserva de la Biósfera Sian Ka’an, een ecologisch mangrove en wetland reservaat dat tevens op de Werelderfgoed-lijst staat. Op het schiereiland Yucatan ligt een ondergronds rivierenstelsel. Op sommige plekken is er door instorting een poel ontstaan waarbij dit waternetwerk bloot komt te liggen. Deze plekken worden ‘cenotes’ genoemd. Cenotes zijn gevuld met helder regenwater waar in gedoken en gesnorkeld kan worden met onder andere vissen en schildpadden. Omdat het een verschijnsel is dat typisch voor dit deel van de wereld is, is een bezoek aan een cenote zeker een aanrader tijdens een vakantie op Yucatan. In de buurt van Tulum liggen verschillende cenotes. Naast de verschillende cenotes waarin gedoken en gesnorkeld kan worden zijn er nog andere activiteiten die u kunt doen in de buurt van Tulum. Net boven het stadje ligt Delphinus Xel-ha, het grootste natuurlijke aquarium ter wereld waar met ook dolfijnen gezwommen kan worden. In Tulum is ook een wellness centrum waar u speciale Maya-behandelingen kunt krijgen.


Wetenswaardigheden in Tulum

Betekenis Tulum, Tulum Sports Festival


Het weer in Tulum Het weer voor
zondag 20 juni 31 °C Bekijk het weeroverzicht
Terug naar boven

Foto's Vakantie Tulum

Foto 15 van 15

Weersverwachting voor Tulum

Alle resultaten vakantie naar Tulum Toon alle resultaten in Tulum
KASSAKORTING
Za 4 sep 2021 (12 dagen)
Vanaf Amsterdam
Volgens beschrijving
1823,- per persoon
Bekijk
19-daagse rondreis In het spoor van de Maya's
KASSAKORTING
58 beoordelingen van TUI-gasten
7,5
Za 4 sep 2021 (19 dagen)
Vanaf Amsterdam
Volgens beschrijving
1938,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Tulum Toon alle resultaten in Tulum