Vakantie Palestijnse gebieden

Algemene informatie over Palestijnse gebieden

De Palestijnse gebieden, ook wel Palestina genoemd is een semi-autonoom land en bestaat uit de Westelijke Jordaanover, de Gazastrook en Oost-Jeruzalem. De Westelijke Jordaanover is heuvelachtig en ligt aan de Dode zee welke bekend staat om het hoge zoutgehalte. Deze is met 33 procent zo hoog, dat een mens er zonder moeite in blijft drijven. De Gazastrook grenst aan de Middellandse Zee en heeft een lange kuststrook met zandstranden. De Palestijnse gebieden hebben ook een aantal grote steden, o.a. Gaza, Ramallah, Bethlehem, Hebron, Rafah en Jabalia. In het oostelijke deel van Jeruzalem, welke bekend staat om het oudste gedeelte vind je onder andere de Tempelberg, de klaagmuur en de rotskoepel.

Bevolking, Cultuur & Religie van Palestijnse gebieden

Bevolking

Aantal inwoners van is 4.550.000


Natuur & klimaat van Palestijnse gebieden

Werelderfgoederen in

Werelderfgoederen zijn culturele of natuurlijke erfgoederen die worden beschouwd als uniek, onvervangbaar en eigendom van de hele wereld. Wereldwijd zijn er 1073 door UNESCO erkende werelderfgoederen. Het is van groot belang om deze bijzondere trekpleisters te behouden. Tijdens een vakantiebezoek ben je als toerist daarbij onmisbaar. Laat bijvoorbeeld geen afval achter, blijf op de aangegeven paden en maak enkel foto's waar dat is toegestaan. Veel websites informeren hierover.


Praktische informatie over Palestijnse gebieden

Reisadviezen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt met de voorbereiding van de reis. Het reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade of consulaat, inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel van een reisadvies is te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er algemene en praktische tips in het reisadvies. Raadpleeg voor meer informatie de volgende website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Reisdocumenten & visa

Je hebt een visum nodig. Raadpleeg voor meer informatie de volgende website: www.tui.nl/extra/reisdocumenten.
Mensen met een andere nationaliteit dan de Nederlandse: raadpleeg voor meer informatie de volgende website: www.tui.nl/extra/reisdocumenten.

Gezondheid

We adviseren om bij het voor het eerst betrekken van de kamer of het appartement elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. Dit geldt eveneens voor douche en/of bad. Het beste leg je de handdouche op de heetste stand afgesteld enige minuten op de afvoer. In stilstaand water van circa 25 - 50 ºC kan zich namelijk de legionellabacterie ontwikkelen, die op deze manier doeltreffend te bestrijden is.

Er zijn geen noodzakelijke vaccinaties, wel worden er aanbevelingen gedaan. Raadpleeg voor meer informatie de volgende website: www.reisprik.nl/tui

Drinkwater: Het leidingwater in de Palestijnse gebieden is niet drinkbaar, er wordt aangeraden om gebruik te maken van flessen water.


Terug naar boven
Alle resultaten vakantie naar Palestijnse gebieden Toon alle resultaten in Palestijnse gebieden
8-daagse rondreis Imposant Israël
 • Vele gegarandeerde vertrekdata
 • Ontdek het Beloofde Land
 • Varen over het meer van Tiberias
 • Met de indrukwekkende Klaagmuur
 • Drijf op de Dode Zee
 • Berg der Zaligsprekingen
Ma 20 jan 2020 (8 dagen)
Vanaf Eindhoven
Logies ontbijt
589,- per persoon
Bekijk
12-daagse rondreis Israël & Jordanië
 • Jeepsafari door de woestijn
 • Uitgebreid de tijd voor Jeruzalem
 • Uniek; drijven op de Dode Zee
 • Verken het wereldwonder Petra
 • Het beste van twee landen
 • Overnachten in een bedoeïenenkamp
Wo 19 feb 2020 (12 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
1339,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Palestijnse gebieden Toon alle resultaten in Palestijnse gebieden