Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!
Vakantie Porto Santo

Algemene informatie over Porto Santo

Eén van de verborgen schoonheden van Portugal is het eiland Porto Santo. Door een storm op zee strandden twee kapiteins in 1418 op het toen nog onbekende eiland. Zij gaven dit de naam 'Porto Santo' wat Heilige Haven betekent. Het eiland maakt deel uit van de Madeira-archipel. Het eiland leent zich uitstekend voor wandelingen, het hoogste punt van het eiland is de berg Pico de Facho die zo'n 507 meter hoog is. Eenmaal boven kun je genieten van een oogverblindend uitzicht over het eiland en zie je goed de vulkanische rotsformaties. In het dorpje Camacha, aan de voet van Pico Facho, staat het Cardinamuseum waar je onder meer een verzameling van windmolens kunt bekijken. Naast het maken van prachtige wandelingen op het eiland kun je op Porto Santo ook goed scubaduiken, snorkelen en golfen. Het subtropische klimaat van Porto Santo, de ongerepte natuur en de uitgestrekte stranden maken het eiland tot een waar paradijs.

Beziens- & wetenswaardigheden van Porto Santo

Bezienswaardigheden

Ook al is het maar een klein eiland, Porto Santo kent een aantal interessante bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De Pico de Castelo is een favoriete vertrekpunt voor een adembenemend uitzicht over het eiland. Ruïnes, forten en achtergebleven kanonnen zijn getuigen uit de 16e eeuw, toen piraten het eiland nog onveilig maakten. Musea, wandelpaden en tropische tuinen zijn tevens leuke bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.


Cultuur van Porto Santo

Algemeen


Geografie van Porto Santo

hoogste punt: 500

Natuur & klimaat van Porto Santo

Natuur

Klimaat

In Porto Santo heerst een warm zeeklimaat.

Stranden


Rondreizen & Excursies in Porto Santo

Excursies

Ben je benieuwd naar de excursiemogelijkheden op de bestemming? Het is mogelijk om excursies voorafgaand aan je vertrek te bekijken via www.tui.nl/excursies. Je kunt ze hier ook direct vastleggen, hoe handig! Je hebt de keuze uit meer dan 1000 excursies op 80 verschillende bestemmingen.


Sport in Porto Santo


Terug naar boven

Foto's Vakantie Porto Santo

Foto 15 van 15
Alle resultaten vakantie naar Porto Santo Toon alle resultaten in Porto Santo
Wo 28 jul 2021 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam
Halfpension
907,- per persoon
Bekijk
Wo 11 aug 2021 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam
Halfpension
947,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Porto Santo Toon alle resultaten in Porto Santo