COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Vakantie Kaapse Wynland

Algemene informatie over Kaapse Wynland

Kaapse Wynland ligt in de provincie West-Kaap van Zuid-Afrika. Het gebied kent meer dan 120 boerderijen waar sinds de 17e eeuw al Zuid-Afrikaanse wijn geproduceerd wordt. Volg een rondleiding en proef de smaak van de Zuid-Afrikaanse zonovergoten druiven. De meeste boerderijen hebben een gezellig restaurant waar ook nog eens geluncht of gedineerd kan worden. Een ware explosie aan verschillende lokale gerechten is wat je er voor terug zult krijgen. Bekende dorpen binnen Kaapse Wynland zijn Franschhoek en Stellenbosch. Ga terug in de tijd en bekijk de nog duidelijk herkenbare Nederlandse bouwkunsten en geschiedenis in Stellenbosch. Toch meer een liefhebber van de Franse geschiedenis? Dan is een bezoek aan Franschhoek een must. Een leuke bijkomstigheid is dat Franschhoek toevallig ook de nummer een op het gebied van lekker eten is. De echte “foodie” komt hier echt aan zijn trekken!

Beziens- & wetenswaardigheden van Kaapse Wynland

Highlights

Kaapse Wynland, het gebied op zich is al een ware attractie. Dé plek waar de lekkerste en beste wijnen worden geproduceerd en geschonken. Zin in een wandeling? Volg dan de Franschhoek wijnroute. Vanaf hier geniet je van de meest fenomenale uitzichten. Een ondergaande zon achter de prachtige bergen en uitgestrekte wijnplantages.


Geografie van Kaapse Wynland

Ligging

Het gebied Kaapse Wynland is gelegen in de buurt van Kaapstad. In ruim drie kwartier rijd je met de auto van Kaapstad naar Stellenbosch in het Kaapse Wynland. Er zijn verschillende gemeenten in het district Kaapse Wynland, namelijk: Breedevallei, Drakenstein, Langeberg, Stellenbosch en Witzenberg.


Geschiedenis & politiek van Kaapse Wynland

Geschiedenis

Jan van Riebeeck, de oprichter van de Kaapse handelspost, heeft in de zeventiende eeuw op grond van Kaapse Wynland de eerste druivenstokken geplant. Uiteraard duurde het niet lang voordat de eerste wijnen geproduceerd werden. Vandaag de dag worden er nog steeds miljoenen druiven geperst tot heerlijke wijnen.


Uitgaansleven in Kaapse Wynland

Voor het echte uitgaansleven reis je af naar het bruisende Kaapstad. De stad kent een grote verscheidenheid in verschillende cocktailbars, cafés en natuurlijk ook wijnbars. Voor de gezelligste plekken ga je naar onder andere Camps Bay, Observatory, Sea Point en Waterfront.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Kaapse Wynland

Foto 15 van 15
Alle resultaten vakantie naar Kaapse Wynland Toon alle resultaten in Kaapse Wynland
Oude Werf hotel
KASSAKORTING
  • Erkend met duurzaamheidslabel
  • Met Kaaps wijntje op het terras
  • Historisch herenhuis
  • Midden in hartje Stellenbosch
  • In hartje wijnlanden
  • Vriendelijke service
Ma 15 feb 2021 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
1660,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Kaapse Wynland Toon alle resultaten in Kaapse Wynland