Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie
Vakantie Oberengadin

Algemene informatie over Oberengadin

Engadin is een hooggelegen dal in het Zwitserse kanton Graubünden. Het 80 kilometer lange dal is te verdelen in Oberengadin en Unterengadin. In Oberengadin is het dal breed en hoog, met hoogtes tussen de 1600 en 1800 meter. Men treft in het dal schitterende meren, gezellige dorpen en mooie wandelpaden aan. De hoofdstad van de regio is St. Morritz. De tweede Olympische Winterspelen zijn hier in 1928 gehouden en in 2003 de Wereldkampioenschappen Alpine Skiën. Dit geeft wel aan dat St. Morritz al sinds lange tijd een geliefde bestemming voor wintersporten is. Ook in de warmere maanden van het jaar is deze regio geliefd bij vakantiegangers. In de bergen kan men heerlijke wandelingen maken en mountainbikeroutes volgen.

Geografie van Oberengadin

Oberengadin vormt samen met Unterengadin het dal Engadin in het Zwitserse kanton Graubünden.


Natuur & klimaat van Oberengadin

Natuur

Oberengadin is een hooggelegen dal en door deze hoogte zijn er weinig loofbossen. Wel zijn er veel dennenbossen in het dal. Naast de bossen liggen in het dal schitterende meren die worden gevuld met smeltwater uit de omliggende bergen. Het meer bij st. Morritz is werkelijk een plaatje. Vanwege de liggen tussen de hoge bergketens in het westen en noorden wordt de regen vaak tegengehouden. Het dal van Oberengadin is dan ook een van de droogste van Zwitserland.


Sport in Oberengadin

De natuur van Oberengadin nodigt uit voor het maken van wandel- en fietstochten over bergpaden, langs meren en kleine bospaden. In de wintermaanden kan men hier geweldig skiën en andere wintersporten beoefenen.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Oberengadin

Foto 15 van 15
3 van 8 resultaten vakantie naar Oberengadin Toon alle resultaten in Oberengadin
Za 5 jun 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
Halfpension
764,- per persoon
Bekijk
Za 12 jun 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies ontbijt
702,- per persoon
Bekijk
Do 26 aug 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
Halfpension
687,- per persoon
Bekijk
3 van 8 resultaten vakantie naar Oberengadin Toon alle resultaten in Oberengadin