VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen

Veelgestelde vragen

Waar vind ik informatie over registratie en TSA voor Kaapverdië?

SID (Sal) of BVC (Boa Vista)
Bij reizen naar SID en BVC is de Airport Security Tax (TSA) van € 31,- p.p. inbegrepen voor een online registratie. Deze registratie doen wij voor u mits uw paspoort is uitgegeven in een EU-land en na terugkomst nog 6 maanden geldig is.
De benodigde gegevens, kunt u tot 5 werkdagen voor vertrek, via het TSA-formulier Kaapverdië insturen.
Baby’s t/m 1 jaar en passagiers van Kaapverdische afkomst, hebben vrijstelling van de TSA. Voor de meest actuele vrijstellingsinformatie, verwijzen we u graag naar het consulaat.

Passagiers waarvan wij geen formulier ontvangen, staan niet geregistreerd en moeten dit bij aankomst zelf doen.
De douane zal daar opnieuw de TSA-kosten voor in rekening brengen. Al betaalde TSA-kosten brengen zij daarbij niet in mindering.
Heeft u vrijstelling of regelt u de registratie liever zelf? Declareer dan de kosten (voor vertrek) bij het Customer Services Center, contactgegevens vindt u onder Service & Contact.
Vertrekt u al binnen 5 dagen? Dan kunt u de registratie bij aankomst doen en de kosten bij de reisleiding declareren.

VXE (Sao Vicente) of RAI (Santiago)
Kaapverdië heeft nieuwe regels voor de TSA-registratie doorgevoerd. Daardoor moet u vanaf 01 mei 2019, voor de eilanden Sao Vicente (VXE) en Santiago (RAI) de registratie zelf verzorgen.
U kunt dit tot 5 werkdagen voor vertrek, op de website van het consulaat doen. Let op: Nederland wordt vermeld als The Netherlands of als Pays-Bas.
De registratie en betaling kunt u ook op de luchthaven van aankomst doen. Het advies is om contant in euro’s te betalen (ongeveer € 31,- p.p.).

Voor Sao Vicente (VXE) en Santiago (RAI) zijn geen TSA-kosten in uw reissom opgenomen.

 

Is je vraag hiermee beantwoord?