Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie

Veelgestelde vragen

Welke bijzondere bagage mag ik meenemen aan boord van TUI fly en hoeft niet te worden aangemeld? --- SAMEN GEVOEGD MET 13401 ---
Buggy’s en kinderwagen
Voor baby’s en kinderen tot 6 jaar mag er één paraplubuggy, andere buggy van klein formaat, maxi cosi of easy walker tot maximaal tien kilo gratis meegenomen worden. Een paraplubuggy kan gegarandeerd mee tot de gate. Op volle vluchten kan het soms voorkomen dat wij een kinderwagen met een losse bak of stoel al direct bij de odd size bagage (bagage met een afwijkend formaat) moeten inchecken. Dit doen wij omdat het lastig is om een kinderwagen in een volle vrachtruimte te plaatsen. De buggy of kinderwagen ligt vervolgens op de bagageband van de bestemming.

Het is niet toegestaan maxi cosi's, wiegjes, babybaskets of babycots in de cabine mee te nemen. Een kinderzitje met keuringsnorm ECE R44-03 of hoger en stoelverhogers zijn wel toegestaan in de cabine, deze zitjes vallen binnen de gratis tien kilo. Een kinderzitje voor een baby kan alleen meegenomen worden, als er voor de baby een eigen stoel is geboekt.

Laptop of draagbaar computerspel
Het is toegestaan een laptop of draagbaar computerspel aan boord mee te nemen mits deze in de reguliere handbagage past. Deze moet gedurende de start en landing uit staan. Het is aan boord niet mogelijk de batterij van deze apparaten op te laden.

Urn
Een urn aan boord is toegestaan en kan als handbagage vervoerd worden mits deze binnen de handbagage limieten valt. Daarnaast moet de urn goed verpakt zijn, moet er een overlijdensakte getoond kunnen worden en is het verboden de urn aan boord te openen. Indien het totaalgewicht van de bagage en de urn de bagagevrijdom overschrijdt dan wordt het standaard overbagagetarief geheven.

Rollator
Een rollator mag gratis mee. De passagier kan de rollator meenemen tot de gate, waarna deze onder in het bagageruim wordt vervoerd. Bij aankomst op de bestemming wordt de rollator bij het uitstappen overhandigd of geretourneerd via de bagageband.

Krukken
Krukken mogen zonder aanmelding meegenomen worden in de cabine.

Loopfietsje
Het meenemen van een loopfiets naar de gate i.p.v. een buggy is mogelijk, mits het loopfietsje niet meer weegt dan 5 kg. Bij de check-in balie krijgt u een label zodat het fietsje mee mag naar de gate. Daar wordt het fietsje ingenomen. Fietsjes mogen niet mee in de cabine.

Wandelstok
Een wandelstok mag zonder aanmelding meegenomen worden in de cabine.

Nordic Walking stokken
Nordic Walking poles worden in het ruim vervoerd. Deze moeten deugdelijk verpakt zijn, bij voorkeur in een koffer of sporttas en voorzien van beschermdoppen. Indien het totaalgewicht van bagage de bagagevrijdom overschrijdt, dan wordt het standaard overbagagetarief geheven.

Is je vraag hiermee beantwoord?