Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Veelgestelde vragen

Wat zijn bij TUI fly de voorwaarden voor alleenreizende kinderen?

• Kinderen tot en met 4 jaar mogen alleen onder begeleiding van hun vader, moeder of een wettelijke voogd reizen.
• Alle alleenreizende kinderen van 5 tot en met 11 jaar moeten gebruik maken van onze UM service (Unaccompanied Minor service). Dat betekent dat het kind wordt begeleid vanaf de incheckbalie tot aan boord van het vliegtuig. Aan boord zal het cabinepersoneel het kind verder begeleiden en krijgt hij/zij naast de standaard maaltijd- en drankenservice een extra snack uit het Buy on board assortiment. Op bestemming wordt het kind vanuit het vliegtuig begeleid naar de persoon die hem/haar komt ophalen. Het kind moet ook een ingevulde reisvergunning van TUI bij zich hebben en een kopie van het paspoort/ID van de ouder/voogd. Het is voor alleenreizende kinderen van 5 tot en met 11 jaar niet mogelijk om online in te checken of TUI fly Services te reserveren.
• Kinderen van 12 tot en met 17 jaar mogen op TUI fly vluchten onbegeleid reizen, met uitzondering van vluchten naar de Antillen. Op de Antillen is het verplicht dat kinderen worden begeleid vanuit het vliegtuig naar de aankomsthal en van de vertrekhal naar het vliegtuig. Deze service bieden wij gratis aan bij aankomst en vertrek op de Antillen, mocht er ook begeleiding gewenst zijn op Schiphol dan is dit mogelijk tegen betaling.
Het is mogelijk om voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar begeleiding van en naar het vliegtuig en een extra snack aan boord bij te boeken (UM service). Voor de Antillen is een ingevulde reisvergunning van TUI verplicht voor kinderen t/m 17 jaar, inclusief een kopie van het paspoort/ID van ouder/voogd.

Bekijk de voorbeelden voor de Antillen en de verplichte YP service.

De toeslag van de UM service €60 p.p. per enkele reis op alle bestemmingen (€75 als je op de luchthaven betaalt).

De UM-service kan aangevraagd worden bij het reisbureau of de reisorganisatie waar is geboekt. Bij boekingen gemaakt via deze website, kan contact met ons opgenomen worden. Onze contactgegevens staan onder Service & Contact.

Is je vraag hiermee beantwoord?

Veelgestelde vragen over je geboekte vakantie en corona lees je op onze corona informatiepagina.

Meer informatie over het aanbod en onze corona maatregelen lees je hier.