Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden voor het meenemen van een elektrische rolstoel of een scootmobiel?

TUI fly accepteert geen elektrische rolstoelen die (ingeklapt) hoger zijn dan 86cm, breder dan 119cm en langer dan 119cm op Europese- en Middellandse Zee bestemmingen, inclusief Gambia, Kaapverdië en Senegal. Daarnaast geldt een maximaal gewicht van 150kg (elektrische rolstoelen én scootmobiel).

Elektrisch aangedreven rolstoelen en scootmobielen moeten altijd bij de check-in balie worden afgegeven omdat deze niet vanaf de gate in het vliegtuig geladen kunnen worden. Op de luchthaven Schiphol meldt de passagier zich bij de check-in balie van TUI fly. De begeleiding naar het vliegtuig gaat in een rolstoel van Axxicom. Bij terugkomst op de luchthaven Schiphol, gaat de begeleiding, wederom in een rolstoel van Axxicom, van het vliegtuig tot aan de bagageband in de aankomsthal. Hier ontvangt men de rolstoel terug via de bagageband van afwijkende bagage.

Op andere luchthavens kan de procedure afwijken van de procedure op de luchthaven Schiphol. Volg de aanwijzingen op van de afhandelaar op de desbetreffende luchthaven. Wij vragen om begrip wanneer wij en de afhandelaar moeten improviseren.

 

Is je vraag hiermee beantwoord?

Veelgestelde vragen over je geboekte vakantie en corona lees je op onze corona informatiepagina.

Meer informatie over het aanbod en onze corona maatregelen lees je hier.