Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Veelgestelde vragen

Is een mondkapje bij TUI fly verplicht?
Een mondkapje dragen is verplicht aan boord bij TUI fly voor iedereen van 6 jaar en ouder. Je draagt het mondkapje vanaf het instappen, gedurende de vlucht en tijdens het uitstappen. Houd er rekening mee dat je mondkapje minimaal om de 4 uur gewisseld moet worden, zorg dus dat je er voldoende meeneemt, voor zowel de heen- als terugreis. Aan boord zijn geen mondkapjes verkrijgbaar.

Onder een geschikt mondkapje verstaan we een mondkapje dat de mond en neus volledig bedekt, zoals chirurgische mondkapjes en (niet-) medische mondkapjes. Voor niet-chirurgische mondkapjes raden wij een mondkapje aan waarbij je het filter kan vervangen. Een zelfgemaakt mondkapje van bijvoorbeeld een kledingstuk of zakdoek is niet toegestaan. Passagiers zonder of met een verkeerd mondkapje zullen bij het instappen te horen krijgen dat ze zo niet mee kunnen vliegen.

Als je vanwege medische redenen geen mondkapje kunt dragen dan gelden de volgende verplichtingen:

  • dringend verzoek een spatscherm te dragen
  • een medisch certificaat te laten ondertekenen en stempelen door de huisarts. Er wordt alleen het door TUI fly verstrekte certificaat geaccepteerd. Deze kun je aanvragen via deze link
  • In het bezit te zijn van een negatieve COVID-19 (PCR) test voor zowel heen- als terugvlucht


Meer informatie hierover vind je op de Coronavirus FAQ

Is je vraag hiermee beantwoord?

Veelgestelde vragen over je geboekte vakantie en corona lees je op onze corona informatiepagina.

Meer informatie over het aanbod en onze corona maatregelen lees je hier.