Agadir

Appartement Agadir

  1. Appartement
  2. Marokko
  3. Agadir

Zonaanbidders opgelet! Het hele jaar door zit je goed in een appartement in Agadir. De Marokkaanse havenstad kan rekenen op 300 dagen zon per jaar. Gelukkig vind je bij de sprookjesachtige kasbah van TUI een zwembad en vele schaduwrijke palmbomen. En vanuit dit sfeervolle appartement wandel je ook zo naar de geurige en kleurrijke souk. Dankzij Aladin-achtige tapijten en handgemaakt aardewerk is een souvenir zo gevonden.

Appartement Agadir

Een Arabisch sprookje in Agadir

De wondere wereld van 1000-en-een nacht komt tot leven in een appartement in Agadir. Je verblijft namelijk in een complex dat gebouwd is in Kasbah-stijl. Wit gekalkte huizen met blauwe luiken en wuivende palmbomen rondom het zwembad: alsof je in een Arabisch prentenboek bent belandt. En dat zwembad is maar goed ook, want in de Marokkaanse havenstad komt de temperatuur het hele jaar door amper onder de 20 graden Celsius. Afkoelen onder de warme zonnestralen is hier wel zo lekker. De boulevard van Agadir ligt op loopafstand, dus ’s avonds ben je zo bij de gezellige restaurants en bars die de stad rijk is.

Je neus achterna op de souk

Over de stad gesproken; vanuit het appartement in Agadir wandel je zo naar de kleurrijke Souk el Had. Al van verre komen de geuren van Oosterse specerijen je tegemoet. En eenmaal op de souk aanbeland wordt je overweldigd door het geschreeuw van de marktkoopmannen en de ruime keus aan souvenirs. Handgemaakt aardewerk, unieke sieraden en tapijten a la Aladdin zijn hier in overvloed te vinden. Dat wordt nog lastig kiezen. Wil je meer weten over de cultuur van Marokko? Bezoek dan het Musée du Patrimoine Amazigh waar kleding en gebruiksvoorwerpen je kennis laten maken met de Berbers, de oorspronkelijke bewoners van het land.

Kleurrijk en zonnig Agadir

Zonaanbidders opgelet! Met meer dan 300 dagen per jaar zon is Agadir een perfecte bestemming voor een (winter) zonvakantie. Op het kilometerslange, goudkleurige strand is altijd wel een plekje om je handdoek uit te spreiden. Ondertussen kijk je uit op het fonkelblauwe water van de Atlantische Oceaan en zie je af en toe en kameel voorbij lopen. Loop vanuit het appartement in Agadir ook eens naar de 236 meter hoge kasba van Agadir. Dit historische bouwwerk is gebouwd op een rots bij zee en is dé plek om de zonsondergang te bekijken. Romantiek verzekerd!