Profiteer nu nog van niet aanbetalen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Rosas

Appartement Rosas

  1. Appartement
  2. Spanje
  3. Catalonië
  4. Costa Brava
  5. Rosas

Op zoek naar een strandvakantie onder Spaanse zon, maar dan nét even anders? Vanaf het ongerepte Playa Cala Montjoi en in het Parc Natural del Cap de Creus kun je de schoonheid van de ruige Costa Brava bewonderen. Maar ook het lange gouden Platja de Roses aan de heldere Middellandse Zee ligt vlakbij. Genoeg water gezien? Tijdens een zonvakantie in een appartement in Rosas liggen ook kloosters en menhirs binnen handbereik.

Appartement Rosas

Strandvakantie aan de Costa Brava

Net over de grens met Frankrijk, achter de witte toppen van de Pyreneeën, ligt de Spaanse Costa Brava. Wie aan deze kustlijn een zonvakantie boekt in een appartement in Rosas, kan zich verheugen op gouden stranden en een bijzondere citadel aan de voet van het gebergte.

Vanuit het appartement van TUI kunt u uw zonvakantie doorbrengen op het gouden zand van het bijna 2 kilometer lange Platja de Roses. Maar wat is er leuker dan aan de ‘ruige kust’ ook een typisch ongerept stukje strand te vinden? Op circa 20 minuten van het appartement in Rosas kun je vanaf de kiezels van het Playa Cala Montjoi uitkijken over de rotsen, de wild begroeide heuvels en de blauwe baai.

Of breng een bezoek aan het beschermde natuurgebied Parc Natural del Cap de Creus: inspiratiebron van schilder Salvador Dalí. Hier kun je bijzondere wandelingen maken langs de grillige rotskust en door olijfboomgaarden. Vergeet ook niet vanaf de vuurtoren, gelegen op het meest oostelijke stukje van het Spaanse vasteland, te genieten van het magische uitzicht over de zee en de eilandjes voor de kust.

Cultureel compleet plaatje

Lukt het om een dagje van het strand weg te blijven? Dan kun je de bezienswaardigheden van het kustplaatsje Rosas bezoeken. Bewonder bijvoorbeeld de 16e eeuwse citadel, met bijzondere verrassingen. Het bouwwerk uit de Renaissance herbergt namelijk Griekse overblijfselen uit de 4e eeuw voor Christus een Romeinse villa, een 11e eeuws klooster en andere schatten. Zo is in dus in één keer de reis door de tijd compleet. Of bijna compleet, in dit geval, want om écht alles gezien te hebben kun je ook nog even naar de hunebedden en menhirs van het Parc Megalitic.