Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Bure

Altijd al eens willen fietsen over de glooiende heuvels van de Belgische Ardennen? Of zie je jezelf al raften over avontuurlijke stroomversnellingen? Dan is een camping in Bure de ideale uitvalbasis. De luxe camping ligt namelijk middenin dit bosrijke gebied en aan de L’Homme rivier. Maar ook de bekende grotten van Han liggen nabij. Een mystieke ontdekkingstocht onder de grond raden we aan tijdens de kampeervakantie.

Op avontuur in de Belgische Ardennen

Middenin de bosrijke Belgische Ardennen is een camping in Bure de perfecte uitvalbasis voor een actieve vakantie. Dat komt omdat het gebied een paradijs is voor fietsliefhebbers en wandelaars. Glooiende heuvels, steile afdalingen en smalle paden liggen voor je klaar. En omdat de luxe 4 sterrencamping aan de L´Homme rivier ligt, zitten ook watersporters goed tijdens de kampeervakantie. Huur een kajak en peddel op eigen kracht de rivier af of neem deel aan een rafting-avontuur en bedwing de stroomversnellingen onder leiding van een professional. Spanning verzekerd!

Een mystieke tocht door de grotten van Han

De Belgische Ardennen zijn niet alleen boven de grond indrukwekkend. In het gebied bevinden zich duizenden grotten waar een mystieke wereld van stalactieten en stalagmieten je betovert. De bekendste grotten, de grotten van Han, liggen op zo’n 10 minuten rijden van de camping in Bure. Je bent er dus zo. In deze grotten bevindt zich zelfs een ondergronds meer die schilderachtig verlicht wordt. De vakantiekiekjes zijn dan ook jaloersmakend. Bezoek vervolgens het naastgelegen wildpark om wolven, bruine beren, lynxen, bizons en veelvraten te spotten. Het zien van de Europese Big Five maak de kampeervakantie in Bure helemaal af.

Bekijk alle campings Bure (1)