Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Camping Funen

Het op één na grootste eiland van Denemarken kent vele mooie plekken. Fiets over de prachtige glooiende heuvels en wandel uren door de schaduwrijke boomgaarden van het eiland Funen. Vanaf de camping op Funen verken je op je gemak de omgeving. Bezoek het middeleeuwse Slot Nyborg en wandel langs de houten gekleurde huizen. Aan het einde van de dag kom je tot rust in je knusse chalet of op het brede zandstrand.

Populaire bestemmingen

Funen, de tuin van Denemarken

Denemarken is omringt met water en kent vele eilanden. Het op één na grootste eiland van het land heet Funen en kent vele gezellige stadjes. Verblijf tijdens een vakantie in Funen in Nyborg, een historische stad aan de voet van de Grote Belt brug. Deze brug verbindt het eiland met Seeland. Vanwege de centrale ligging is het perfect om vanaf hier dagtochten te ondernemen. Vanuit je knus ingerichte chalet van TUI wandel je het bosrijke gebied in of stap je op de fiets voor een tocht over de glooiende heuvels. Funen wordt vanwege de boomgaarden, heuvels en schattige boerderijen met rieten daken ook wel het Tuineiland genoemd.

Het Middeleeuwse Slot Nyborg

Wanneer je in Nyborg bent, kun je een bezoek aan het oude kasteel niet overslaan. Het prachtige Slot Nyborg is gebouwd in 1170 en stamt dan ook uit de Middeleeuwen. Loop over de ophaalbrug naar de ingang van het slot voor een rondleiding. Na een middag vol cultuur in het oude centrum is het tijd voor een verfrissende duik. Vanaf het de camping in Funen kun je wandelend naar het brede zandstrand. Spreidt hier je handdoek en ga een rustige middag tegemoet. De kinderen kunnen hier gerust spelen want het strand loopt geleidelijk af waardoor het water niet diep is.

Bekijk alle campings Funen (1)