Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Nyborg

Ontdek de charme van Denemarken tijdens je vakantie op de camping in Nyborg. Kleurrijke huizen en de kronkelende straatjes geven Nyborg een gezellige uitstraling. Met een camping die grenst aan het zandstrand en een ridderkasteel vlakbij is je kampeervakantie eigenlijk al compleet. Toch is er meer. Sprookjes komen tot leven tijdens een bezoek aan de geboorteplaats van Hans Christian Andersen: Odense, op een half uurtje rijden.

Ontdek Nyborg vanaf de camping

De kustplaats Nyborg laat je kennis maken met de pracht van Denemarken. Nyborg ligt aan de oostkant van het eiland Funen. Het is met haar kleurrijke huizen en typische Scandinavische architectuur een charmante plaats. Ook de kronkelende straatjes en historische gevels geven de stad een gezellige uitstraling. Het imposante rode Nyborg Slot pronkt in het midden van de stad. Het bouwwerk uit 1170 was ooit het machtscentrum van het eerste Deense parlement. Kijk ook eens op de agenda van het openluchttheater. Wie weet neem je een prachtige musical of operette mee tijdens je kampeervakantie. Op de camping in Nyborg is ook genoeg te doen, van beachvolleybal tot een springkasteel voor de kids.

Stand en sprookjes op Funen

Naar de Deense badplaats ga je ook voor strand en zee. De camping in Nyborg grenst namelijk aan het kindvriendelijke zandstrand. Al dobberend in het water kijk je uit op de Grote Belt, een imposante verbinding tussen Funen en Sjӕlland. Voor een dagje weg is Odense een interessant plaatsje. Het is de geboorteplaats van schrijver Hans Christian Andersen. Misschien las je als kind wel eens sprookjes als de kleine zeemeermin en duimelijntje. In Odense komen deze tot leven bij een bezoek aan het geboortehuis van Andersen. Leuk voor jong en oud. In het openluchtmuseum van Funen komt de geschiedenis van Denemarken tot leven. Ook interessant is het kindvriendelijke Deense Spoorwegmuseum. Neem na een dag Odense plaats op de zwemsteigers in Nyborg. Hier pak je een spectaculaire zonsondergang mee over de Grote Belt Brug.

Bekijk alle campings Nyborg (1)