COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Bassemberg

Camping Bassemberg

  1. Camping
  2. Frankrijk
  3. Elzas
  4. Bassemberg

In de Franse Elzas is er voor natuurliefhebbers genoeg te ontdekken vanaf een camping Bassemberg. Dit dorp ligt aan de Routes des Vins waar de bekende Elzasser wijn gemaakt wordt. Ontdekken doe je hier dan ook door te proeven. Afkoelen? Spring dan Le Giessen in, het riviertje bij de camping van TUI. Zet ook eens koers naar de schilderachtige stad Colmar om de kleurrijke vakwerkhuizen en romantische kanaaltjes te bewonderen.

Camping Bassemberg

Bassemberg: je camping midden in de Elzas

Te midden van de wijngaarden van de Elzas ligt het Franse dorpje Bassemberg. Natuurliefhebbers kunnen hier hun smaakpapillen aan het werk zetten door langs de Routes des Vins te proeven van de beroemde Elzasser wijnen. Onderweg passeer je glooiende heuvels vol wijngaarden en pittoreske boerderijen waar het ambacht van wijn maken wordt uitgeoefend. De camping in Bassemberg is ook de ideale uitvalbasis voor een bezoek aan het natuurpark Ballons des Vosges. Dit indrukwekkende natuurgebied bestaat uit beboste bergen, verborgen watervallen en helderblauwe meren. Trek de wandelschoenen maar aan voor een adembenemende ontdekkingstocht.

Het sprookjesachtige Colmar bewonderen

Omdat de camping Bassemberg aan de Le Giessen beek ligt kun je de dag beginnen met een frisse duik. Dit is ook de plek waar kinderen naar hartenlust kunnen pootjebaden en vissen. Na het ontbijt met vers afgebakken stokbrood is het tijd voor een cultureel uitstapje. Zet bijvoorbeeld koers naar de sprookjesachtige stad Colmar op zo’n driekwartier rijden van Bassemberg. Hier kun je je vergapen aan de middeleeuwse vakwerkhuizen en de vele kanalen die versierd worden door fleurige bloemen en sfeervolle terrassen. In Colmar komt een prentenboek tot leven. Bijkomen van alle indrukken doe je bij terugkomst op de camping in Bassemberg met een Elzasser wijntje voor de stacaravan.