Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Cadenet

De camping in Cadenet wordt deze vakantie je nieuwe thuis in Zuid-Frankrijk. Het dorp Cadenet ligt in het departement Vaucluse, tussen de Durance-rivier en de bergen van Alpilles. Hier brengt de Provençaalse leefstijl je zeker in vakantiestemming. Voor de kids is er genoeg te doen aan de rivieroever en bij het meer van de camping. En voor een verkenningstocht tippen we de wandelroutes in de Alpilles.

Cadenet: Provençaals pareltje

Kies voor een camping in Cadenet en verken een onontdekt stukje Frankrijk. Het dorp Cadenet vind je in het departement Vaucluse, in het zuiden van Frankrijk. Dit Provençaalse pareltje ligt tussen de Durance-rivier en de bergkam van Alpilles, aan de rand van het Luberon-natuurpark. Het maakt niet uit of je hier op vakantie komt om lekker actief te zijn, uit te rusten of om de Provence te verkennen. Het kan namelijk allemaal op deze familievriendelijke camping.

Camping aan de rivier Durance

De camping van TUI ligt op ongeveer 3 kilometer van het centrum van Cadenet. De rivier Durance stroomt er vlakbij. De camping organiseert hier allerlei activiteiten voor kinderen, zoals kanovaren. Maar dat is niet het enige water, want de camping heeft een eigen meer mét zandstrand. Pak de emmertjes en schepjes dus maar in voor deze kampeervakantie. Naast de rivier en het meer vind je op de camping in Cadenet ook nog eens een zwembad. Dat betekent volop waterpret voor de hele familie.

Verken Cadenet en de Alpilles

Trek eropuit tijdens deze kampeervakantie en verken bijvoorbeeld het centrum van Cadenet. Slenter door de straten, spot verstopte steegjes en ontdek schaduwrijke pleinen. Voor een kop 'café' met zoete 'fougasse' strijk je neer op het Tambour d'Arcole-plein. Wie liever de natuur in trekt, vindt in de Alpilles vele wandelroutes. Loop bijvoorbeeld een stukje van de langeafstandsroute GR97 vanuit Cabrières d’Aigues en geniet van het uitzicht. Dat is namelijk 'très magnifique'.

Bekijk alle campings Cadenet (1)