Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Camping Champagne-Ardenne

Je smaakpapillen draaien overuren op een camping Champagne-Ardenne. De naam geeft het al weg, maar deze Franse streek staat bekend om de champagne. Om het rijden van de ‘Routes Touristiques du Champagnes’ en het proeven van de bubbels kun je dan ook niet heen. Opfrissen kan daarna in het Lac des Vieilles Forges. De camping in Les Mazures staat aan dit meer waar je goed kunt windsurfen en zeilen. En zwemmen natuurlijk.

Camping Champagne-Ardenne
Bekijk alle campings Champagne-Ardenne (1)

Bubbels proeven in Champagne-Ardenne

Te midden van golvende champagnevelden en dichte bossen ligt in het noorden van Frankrijk de streek Champagne-Ardenne. Hier kun je tijdens een kampeervakantie de lokale cultuur letterlijk proeven. Via de ‘Routes Touristiques du Champagnes’ fiets je over kronkelige landwegen langs vele champagnehuizen. Pauzes inlassen en proeven van de bubbels is een aanrader. Een fiets meenemen naar de camping Champagne-Ardenne is geen overbodige luxe, maar je kunt de toeristische routes ook per auto afleggen. Zo kun je gemakkelijk je favoriete fles champagne mee terug nemen naar de camping in Les Mazures om ’s avonds na te proosten voor de stacaravan.

Opfrissen op Lac des Vieilles Forges

Heb je het warm gekregen van al die glazen champagne? Dan is het goed om te weten dat de camping Champagne-Ardenne aan het Lac des Vieilles Forges staat. Via een schaduwrijk pijnboombos loop je naar de oevers van het meer waar het goed toeven is op het zandstrand. Ondertussen nodigt het fonkelblauwe water uit tot een frisse duik. Maar op het meer kun je ook naar hartenlust windsurfen, zeilen en kajakken. Niet zo’n watersporter? Bezoek dan Ardennes Terre d’Aventures om in het bos het klimparcours te bedwingen. Bijkomen doe je ’s avonds voor de stacaravan met een plank vol Franse kaasjes. En misschien ook wel met een extra glas bubbels?

Bekijk alle campings Champagne-Ardenne (1)