Coutures

Camping Coutures

  1. Camping
  2. Frankrijk
  3. Loire
  4. Pays de la Loire
  5. Coutures

Tussen de groene heuvels van Pays de la Loire stroomt een van de grootste aders van Frankrijk: de Loire. Verscholen achter de zonnebloemvelden doemt het rustige Coutures op. Installeer u in uw grote tent op de camping in Coutures en ga op verkenning uit. Fiets of wandel over mooie bospaden langs de oevers van de rivier en vergeet ook de kastelen niet die deze streek zo kenmerken, waaronder Château de Saumur.

Camping Coutures
  • Aan de rivier de Loire
  • Vele karakteristieke kastelen
  • Een streek voor fijnproevers
  • De wondere wereld van Terra Botanica

Landelijk Coutures

Het kleine Franse plaatsje Coutures ligt aan de rivier de Loire, in het gebied Pays de la Loire. De ligging tussen de zonnebloemvelden en wijnvelden geeft Coutures een landelijk uitstraling. Voor boodschappen en brood kunt u hier prima terecht. Voor de rest ademt het dorp rust. Het is vooral het rivierlandschap rondom Coutures dat veel te bieden heeft. Natuur- en cultuurliefhebbers zitten hier goed tijdens een kampeervakantie.

Tussen de groene glooiende heuvels kunt u uren fietsen en wandelen. Mooie bospaadjes en authentieke Franse dorpjes zorgen voor een aangename, afwisselende beleving. ‘La Loire à vélo’ heeft talloze routes voor u in petto. Ga langs bij een plaatselijke VVV en scoor hier een gratis fietsroutekaart.

Kamperen in de mooiste kasteelstreek

Kamperen in de Loirevallei is een ideale manier om het hele gezin tot rust te laten komen. Op de camping van TUI, net buiten Coutures, staat de tent al voor u klaar. De kinderen vindt u terug op de trampoline of in het zwembad, terwijl u zich verdiept in de vele kastelen van de Loirevallei.

In deze kasteelstreek van Frankrijk vind je namelijk de mooiste kastelen. Wat dacht u van Château de Saumur? De ligging hoog boven de Loire zorgt voor een machtige uitstraling. Vanaf de camping in Coutures rijdt u in een half uurtje naar deze voormalige woonplaats van de gouverneurs van Saumur. Neem een rondleiding door de geheime kamers van het kasteel en vergeet ook het uitzicht over de Loire niet!