VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Finistère

Camping Finistère

  1. Camping
  2. Frankrijk
  3. Finistère

'Vive la France' tijdens een kampeervakantie in Finistère, gelegen in het westen van Bretagne. Huur een fiets in het gezellige dorpje Saint-Nic nabijgelegen van de familiecamping in Finistère en ontdek de grillige Bretonse kustlijn met haar vele inhammen en kleine baaien. Voor een verkoelende duik in de Atlantische Oceaan hoef je alleen maar de straat over te steken!.

Camping Finistère

Het strand in de Baai van Douarnenez

Finistère is het meest westelijk gelegen van de vier departementen in Bretagne en betekent letterlijk ‘het einde van het land’. Het gebied is dan ook een schiereiland. Tijdens een kampeervakantie in Finistère draait het veelal om water, want het departement is aan drie zijden omgeven door zee: het Kanaal in het noorden en de Atlantische Oceaan in het zuiden en het westen.
Ook de camping in Finistère, in de plaats Saint-Nic, is gelegen pal aan de kust. De straat over en je bent er. Saint-Nic is een klein dorpje gelegen in de Baai van Douarnenez. Het strand hier behoort tot een van de mooiste en grootste zandstranden. Dit ruim 4 kilometerlange zandstrand en de grote golven van de Atlantische Oceaan lenen zich uitstekend voor verschillende watersporten. Vooral zeilen, kitesurfen en windsurfen zijn erg populair.

Niet zo’n liefhebber van het zoute water van de zee? De camping van TUI beschikt over een immens zwemparadijs met glijbanen, waterval, bubbelbad en een lagunebad.

De Bretonse hoofdstad Quimper

Saint-Nic is niet het enige leuke stadje in de omgeving, ook Quimper is tijdens een vakantie in Finistère zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanaf de camping van TUI sta je binnen een half uurtje rijden in deze hoofdstad. Al wandelend over de loopbruggen over de rivieren in het stad kom je vanzelf bij de imposante kathedraal van Quimper: Saint-Corentin, gelegen aan de Place Saint-Corentin. Deze kathedraal is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad en behoort tot het meest volmaakte gotische bouwwerk van Bretagne. Vanaf hier kun je lopen naar het noordwesten de Rue Kéréon, de oude winkelstraat van Quimper.