VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Gers

Camping Gers

  1. Camping
  2. Frankrijk
  3. Gers

In het zuidwesten van Frankrijk in het departement Gers, lacht de zon u toe. Gers is namelijk gezegend met de meeste zonnige dagen van Frankrijk. Naast de zon kunt u tijdens een vakantie op de camping in Gers bovendien genieten van het mooie landschap van de Midi-Pyreneeën met zonnebloemvelden en wijngaarden met smakelijke witte druiven. Ook een bezoek aan de markt in Lectoure is een feest voor alle zintuigen.

Camping Gers

Genieten in de streek van de 4e muskatier

Na een autorit door het charmante en afwisselende Franse landschap komt u aan in het zuidwestelijk gelegen departement Gers. De beroemdste, doch fictieve inwoner van deze streek is de vierde muskatier; D'Artagnan, bekend uit de verhalen van Alexandre Dumas. Tegenwoordig kunt u op uw camping in Gers zelf de charme van dit zeer dunbevolkte, maar zon overgoten departement ontdekken. Moet u eens na gaan hoeveel zon dat per persoon is.

Behalve genieten van de zon valt er nog veel meer te genieten en te beleven in Gers. Wanneer u een camping in Gers bij TUI boekt, verblijft u in Lectoure, een stad dat behoort tot een van de oudste steden van Gers. De ruim opgezette familiecamping is een paradijs voor waterratten. Deze kunnen namelijk terecht in onder andere het grote zwemmeer, het spectaculaire waterparadijs met glijbanen of het bubbelbad. Of slaat u uw hengel uit in het speciaal aangelegde vismeer? Ook aan de pubers in uw gezin is gedacht. Zij kunnen hun hart ophalen tijdens een schuimparty of in de discotheek.

Het erfgoed van Lectoure

Ook in Lectoure zelf zijn genoeg bezienswaardigheden te bezichtigen tijdens uw kampeervakantie. Deze oude stad ligt op een kalkrots boven de rivier de Gers en bulkt van de charme. Waar u ook loopt, overal stoot u op het erfgoed van Lectoure. Een van de culturele trekpleisters van Lectoure is de 15e eeuwse gotische kathedraal Saint-Gervais-et-Saint-Protais, gelegen in het stadscentrum. Op de Promenade du Bastion heeft u een mooi uitzicht over het dal van de Gers. Hier vindt u ook het standbeeld van de Franse soldaat Jean Lannes.

Feest voor alle zintuigen

In de kleine dorpen rondom Lectoure vindt u het rustieke Frankrijk met dito marktjes. Een bezoek aan een Franse markt is een feest voor alle zintuigen. Slenter langs de vele kraampjes en kijk uw ogen uit - het is vaak net een theater. Groente en fruit worden luidkeels aangeprezen en er wordt gezongen en gelachen.
Hierna kunt u neerstrijken bij een plaatselijke bistro in Lectoure en proeven van al het lekkers dat Gers u te bieden heeft. Specialiteiten in vloeibare vorm zijn bijvoorbeeld de sterke, lokaal gestookte ‘eau-de-vie’, de Armagnacbrandewijn uit de Armagnacstreek en de witte landwijn die Côtes de Gascogne genoemd wordt. Rondom de wijngaarden vindt u vele fiets- en wandelpaden.