Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Camping Haute Savoie

Actief doen in de natuur en culturele steden bezoeken gaan goed samen tijdens een kampeervakantie op een camping in de Haute Savoie. Deze regio in het zuidoosten van Frankrijk dankt zijn populariteit aan de turquoise gekleurde meren Lac d'Annecy en het meer van Geneve. Maar ook door de aanwezigheid van groene bossen en de Mont Blanc. Van verveling kan geen sprake zijn tijdens een vakantie in de Haute Savoie.

Populaire bestemmingen

Het groene decor van de Haute Savoie

In het zuidoosten van Frankrijk kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen op een camping in de Haute Savoie. Deze groene streek grenst aan zowel Zwitserland als Italië en dankt zijn populariteit aan het Lac d'Annecy en de Mont Blanc. Kies bij TUI voor een camping Haute Savoie aan het meer van Annecy en wordt wakker met uitzicht op de beboste hellingen van de Mont Blanc. Pak de racefiets er bij en ga de renners van de Tour de France achterna of vaar met een kano het turquoise gekleurde meer op. Ontspannen doe je op het strand met ligweide. Of 's avonds bij de bungalow door de barbecue aan te steken.

Varen naar Geneve

Wist je dat ook het meer van Geneve in de Haute Savoie te vinden is? Met TUI kun je aan dit meer verblijven op een schaduwrijke camping in Frankrijk. Geniet op Excenevex Plage van de zon en zie in de verte Geneve liggen. Vanuit het nabijgelegen dorpje Yvoir kun je per boot naar Geneve varen en hier de wereldberoemde Jet d’Eau fontein bewonderen. Vooral de lichtshow in de avonduren is indrukwekkend. Bezoek ook eens de St. Pierre kathedraal met zijn klassieke gevel en geniet van het uitzicht op het meer van Geneve. Bij terugkomst op de camping in de Haute Savoie haal je een vers stokbrood en Franse kaasjes in de campingwinkel en kan het ontspannen beginnen.

Een culturele dag in schilderachtig Annecy

Cultuurliefhebbers die kiezen voor een camping Haute Savoie aan Lac d'Annecy kunnen niet om de gelijknamige stad heen. Vooral het Kasteel van Annecy is een bezoek waard. Niet alleen omdat je vanuit de toren kunt uitkijken op het meer, maar ook om het Musée d'art populaire Alpin te bezoeken. Er is zelfs een zaal te vinden waar je alles te weten komt over het onderwaterleven van het Meer van Annecy. Vergeet ook het centrum van Annecy niet te bewonderen. Smalle straatjes, kleurrijke huizen en vele kanaaltjes vormen het schilderachtige decor.

Bekijk alle campings Haute Savoie (1)