Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Le Lauzet-Ubaye

Een camping in Le Lauzet-Ubaye ligt midden in de Zuid-Franse natuur. Al onderweg kom je de kenmerkende lavendelvelden van de Provence tegen. En vanuit je stacaravan wandel je zo naar het kiezelstrandje aan het kristalheldere meer. Om ook de Cascades de Costeplane niet te vergeten, waar je vanaf de camping in de Provence zo naartoe wandelt. Of neem je tijdens een kampeervakantie in Frankrijk eerst nog een duik in het zwembad?

Camping Le Lauzet-Ubaye

Wandelen vanaf de camping in Le Lauzet-Ubaye

Een camping in Le Lauzet-Ubaye is de ideale uitvalsbasis voor een actieven vakantie in Zuid-Frankrijk. Midden in de kenmerkende natuur van de Provence. Want al onderweg naar de camping van TUI, een autorit van zo'n 13 uur vanuit Nederland, zijn de paarse lavendelvelden en smaragdgroene rivieren niet over het hoofd te zien. Onze aanrader: boek bij TUI ook een overnachtingshotel in Noord-Frankrijk. Zo kun je goed uitgerust optimaal van de reis genieten. O ja, vergeet ook niet je wandelschoenen in te pakken. Voor een wandeling door het dal van Le Lauzet, langs hoge kalksteenformaties en de imposante Alpentoppen. Kun je meteen een kijkje nemen bij de Église Saint-Laurent in het hart van het dorpje. Vol beelden en indrukwekkende fresco's.

Waterrijk kamperen in de Provence

Ook water is volop vertegenwoordigd in de omgeving van een camping in Le Lauzet-Ubaye. Volg tijdens een wandeling de rivier de Ubaye naar de Cascades de Costeplane. Vanaf de houten brug heb je een betoverend uitzicht op de verschillende watervallen, die vanaf de steile rotswanden naar beneden komen. Maar je kunt natuurlijk ook vanuit de stacaravan naar het aan de camping gelegen meer wandelen. Vanaf het kiezelstrandje neem je zo een duik in het heldere water. Maar je kunt natuurlijk ook een kayak of waterfiets huren om het schitterende water te verkennen. Nog niet genoeg water gezien? Dan is er ook nog het zwembad van de camping van TUI. Waar de kids zich tijdens een kampeervakantie in de Provence prima vermaken, terwijl jij in een handomdraai een voordelige ratatouille klaarmaakt in de kitchenette van de stacaravan.