Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Lectoure

Camping Lectoure

  1. Camping
  2. Frankrijk
  3. Gers
  4. Midi-Pyreneeën
  5. Lectoure

Neem een duik in de natuur tijdens een vakantie op de camping in Lectoure. Deze Franse stad ligt verscholen in de Vallée du Gers, in de Midi-Pyreneeën waardoor u tijdens uw kampeervakantie van prachtige wandelroutes in de heuvelachtige natuur kunt genieten. Of proef de geschiedenis van de imposante kathedraal Saint-Gervais-Saint-Protais. Voor wat verfrissing kunt u zich onderdompelen in het bronwater van de ‘Centre Thermal’.

Camping Lectoure

Vanuit Lectoure naar Santiago de Compostella

Verblijf dit jaar met TUI in de prachtige natuur van Frankrijk. Uw camping in Lectoure is gelegen in de regio Gers te midden van de Midi-Pyreneeën aan de Frans-Spaanse grens. De kronkelende rivieren, heuvels en besneeuwde bergtoppen zijn een lust voor het oog. Vlakbij Lectoure stroomt ook de 175 kilometer lange rivier de Gers. Haar oevers zijn dankzij de aanwezigheid van onder andere karpers en snoeken een geliefde plek onder vissers. Of kies voor een wandeltocht langs de bewegwijzerde paden. Twee van deze routes leiden naar pelgrimsoord Santiago de Compostella en maken zelfs deel uit van de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Helemaal ‘zen’ in het kuuroord

Niet alleen de buitenlucht, maar ook een bezoek aan Lectoure zelf is goed voor uw gezondheid. Kuuroord Lectoure staat bekend om het ‘Centre Thermal’ in de binnenstad waar u vanaf de camping in 10 minuten naartoe rijdt. Het heilzame water van 40 graden zou klachten als reuma moeten verlichten. Ook zonder klachten kunt u zich in de watten laten leggen in bijvoorbeeld de hamam. Kom na een dagje in de spa tenslotte nog meer tot rust in de zen ruimte op uw camping in Lectoure.

Kathedraal in ere hersteld

Waar u ook wandelt in de stad, Lectoure ademt geschiedenis. Een dieptepunt in haar historie was de verovering van de Franse Koning Louis XI in 1472. Een prachtige middeleeuwse kathedraal moest er destijds aan geloven. Later werd het herbouwd tot de indrukwekkende gotische kathedraal Saint-Gervais-Saint-Protais. Dankzij de imposante toren van 45 meter hoog ziet u deze bezienswaardigheid waarschijnlijk al van verre.