NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Camping Les Eyzies-De-Tayac

Waterpret en schatten uit de prehistorie, ze komen samen tijdens een kampeervakantie op de camping in Les Eyzies-De-Tayac. Dit Franse stadje aan de Vézére rivier wordt beschouwd als hoofdstad van de prehistorie. En dat komt door de grotten vol muurschilderingen en de historische vondsten die in het Nationale Museum van de Prehistorie liggen. Kano naar de Font-de-Gaume grot en bewonder de tekeningen van bizons.

Camping Les Eyzies-De-Tayac

Kamperen in de hoofdstad van de prehistorie

Kamperen op een camping in Les Eyzies-De-Tayac staat gelijk aan voor even in de prehistorie toeven. En dan hebben we het niet over de camping, maar over het Franse stadje zelf. Les Eyzies-De-Tayac wordt namelijk gezien als hoofdstad van de prehistorie. En dat heeft alles te maken met de vondsten van de Cro-Magnonmensen die hier 460.000 jaar geleden rondliepen. Bewonder hun rotstekeningen van bizons en mammoeten in de Font-de-Gaume grot of bezoek het Nationale Museum van de Prehistorie om meer te weten te komen over die tijd.

Kanoën over de Vézére

Terugkeren naar het heden doe je door op de camping in Les Eyzies-De-Tayac een kano te huren en de Vézére rivier op te peddelen. Ondertussen passeer je hoge kalkstenen rotsen waar onze voorouders dus vroeger in grotten leefden. Rust tijdens het kanoën gerust even uit bij een verlaten zandstrand en geniet van je zelf meegebrachte picknick. Of bezoek het wijnkasteel Chateau de Marzac met de rode koepeldaken. Hier genieten van een goed glas wijn is hoe een vakantie moet zijn. Cheers!