Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Les Eyzies-De-Tayac

Camping Les Eyzies-De-Tayac

  1. Camping
  2. Frankrijk
  3. Dordogne
  4. Les Eyzies-De-Tayac

Actievelingen zitten goed tijdens een kampeervakantie in de Franse Dordogne. Vanaf de camping Les Eyzies-De-Tayac is een kanotocht over de Vézére rivier zo gemaakt. Passeer kalkstenenrotsen die volstaan met grotten en sprookjesachtige kastelen, waaronder het Chateau de Marzac. Wist u dat Les Eyzies bekend staat als hoofdstad van de prehistorie? Bekijk de oude tekeningen in de Font-de-Gaume grot en duik in de geschiedenis.

Camping Les Eyzies-De-Tayac

Kanotocht over de Vézére

Actie en cultuur gaan hand in hand tijdens een kampeervakantie in de Franse Dordogne. De camping in Les Eyzies-De-Tayac ligt in het hart van de Franse landstreek Périgord, aan de rivier Vézére.
Voor een avontuurlijke dag tijdens kunt u op de camping een kano huren.
Peddel langs de kalkstenenrotsen van de Vallei van de Vézére die vol liggen met verborgen grotten, zoals bijvoorbeeld de druipsteengrot 'Grotte du Grand Roc' bij het plaatsje Les Eyzies.

Maar er staan ook kastelen op de rotsen die u ontdekt als u af en toe eens omhoog kijkt. Bij het plaatsje Tursac ligt het wijnkasteel Chateau de Marzac met zijn prachtige rode koepeldaken. Spring hier het verkoelende water van de rivier in en plons letterlijk in een sprookjesboek.

Hoofdstad van de prehistorie

Les Eyzies-De-Tayac wordt ook wel de hoofdstad van de prehistorie genoemd vanwege de vele prehistorische vindplaatsen en grotten.
Cultuurliefhebbers zitten dus goed tijdens een autovakantie op de camping in Les Eyzies-De-Tayac.
Zodra u de camping verlaat wandelt u het centrum van de stad in waar zich het 'Musée National de Préhistoire' bevindt.
De belangrijkste prehistorische collectie van Frankrijk, waaronder oude werktuigen en sieraden, is hier te bewonderen.

Maar ook de Font-de-Gaume grot is een heuse aanrader. Tijdens een rondleiding maakt u kennis met de rotstekeningen van onder andere bizons, mammoeten en paarden.
De bekendste afbeelding is die in de 'Chapelle aux Bizons' waarbij het lijkt alsof de twee rendieren elkaars gewei likken. De tekeningen zijn gegraveerd en geschilderd en daardoor goed zichtbaar tijdens een rondleiding door de grot.