Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Camping Les Mathes

Kamperen op een camping in Les Mathes is echt iets voor rustzoekers die houden van actief bezig zijn. Het Franse dorpje is vrij van massatoerisme en wordt omringd door schaduwrijke dennenbossen, uitgestrekte zoutpannen en brede zandstranden. Je kunt hier dan ook goed fietsen, zeilen en wandelen. Bijkomen kan ’s avonds op de luxe 4 sterrencamping van TUI met een portie mosselen en een Bordeauxwijntje.

Actief doen rondom Les Mathes

In het zuidwesten van Frankrijk is een camping in Les Mathes de ideale uitvalbasis voor een actieve vakantie. Zowel het dorp als de luxe 4 sterrencamping van TUI worden omringd door schaduwrijke dennenbossen en zoutpannen. En dan liggen de brede zandstranden aan de Atlantische Oceaan ook nog eens op een steenworp afstand. Hier kun je tijdens het kamperen dan ook alle kanten op. En het mooie van Les Mathes is dat massatoerisme er niet bestaat. Perfect voor rustzoekers. Wie liever op de camping blijft kan zich vermaken in de 3 zwembaden met glijbanen, in de schoonheidssalon of gewoon op het houten terras voor de stacaravan.

Smullen van Franse lekkernijen

Voor liefhebbers van watersport is de camping in Les Mathes een perfecte bestemming. Zo kun je via het schaduwrijke Tremblade-bos naar de baai van Bonne Anse fietsen. Bij het La Palmyre strand kun je kanoën, zeilen of windsurfen. En daarna lekker luieren onder de zon natuurlijk. Wie de andere kant op fietst, in de richting van de Seudre-rivier, kan niet om de uitgestrekte zoutpannen heen. Zelf zoeken naar oesters en ze ’s avonds op de barbecue leggen kan hier prima. Met een Bordeauxwijntje op tafel is de sfeervolle kampeeravond helemaal compleet. Dat Bordeaux op minder dan twee uur rijden van Les Mathes ligt komt dan ook goed uit.

Bekijk alle campings Les Mathes (1)