VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Les Mazures

Camping Les Mazures

  1. Camping
  2. Frankrijk
  3. Champagne-Ardenne
  4. Les Mazures

Kom kamperen in de Franse Ardennen en boek een camping in Les Mazures. Dit kleine dorp ligt vlakbij de Maas in de Noord-Franse streek Champagne-Ardenne. Het is de perfecte bestemming voor een actieve vakantie. Langs de Maas maak je namelijk de mooiste wandeltochten en bij het meer van Vieilles Forges kun je zeilen, surfen en kanoën. Daarnaast is Les Mazures ook nog dé uitvalsbasis voor een dagtrip naar Charleville-Mézières.

Actief in Les Mazures

Voor een actieve vakantie in de Franse Ardennen zit je goed op een camping in Les Mazures. Dit kleine dorp ligt in de streek Champagne-Ardenne, in het noorden van Frankrijk. Rondom de camping van TUI strekken de bossen en heuvels zich mijlenver uit en direct voor de deur ligt het Vieilles Forges-meer. Zwemmen, zeilen, surfen, vissen, kanoën, boomklimmen: het kan tijdens deze kampeervakantie in Les Mazures echt allemaal. Trek ook zeker de natuur in, want langs de oevers van de nabijgelegen Maas maak je met gemak de mooiste wandelingen en fietstochten.

Uitjes in de Franse Ardennen

De camping in Les Mazures is ook hét startpunt voor uitstapjes in de Franse Ardennen. Tal van abdijen, kastelen en musea geven een kijkje in het roerige verleden. Op een half uur rijden van Les Mazures vind je bijvoorbeeld Charleville-Mézières. Deze dubbelstad is niet groot, maar wel de moeite waard. In Mézières volg je de loop van de Maas om zo de oude vestingwerken te bewonderen. Steek je vervolgens de rivier over, dan kom je vanzelf in Charleville. Bezoek zeker het Ardennen-museum met zijn archeologische vondsten en slenter over het Place Ducale met zijn statige 17e-eeuwse huizen.

Bekijk alle campings Les Mazures (1)