Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Les Pradeaux

Camping Les Pradeaux

  1. Camping
  2. Frankrijk
  3. Auvergne
  4. Les Pradeaux

Actievelingen kunnen hun hart ophalen op de camping in Les Pradeaux. Dit dorpje ligt in de Franse Auvergne op steenworp afstand van het Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne. In dit park vol bergmeertjes, bossen en basaltrotsen liggen vele slapende vulkanen zoals de Puy de Dôme die je kunt beklimmen. Je kunt de vulkanen ook van binnen bekijken in de Grottes de Jonas die stamt uit de tijd van de Kelten.

Camping Les Pradeaux

Vulkanen beklimmen in de Franse Auvergne

In de Franse Auvergne kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen op de camping in Les Pradeaux. De camping van TUI bevindt zich op steenworp afstand van de ongerepte bossen in het Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne dat vooral bekend staat als het gebied waar tientallen vulkanen liggen. Een van de bekendste vulkanen in het park is de 1.465 meter hoge Puy de Dôme die je kunt beklimmen. Terwijl je geniet van een indrukwekkend uitzicht over het park hoef je je geen zorgen te maken om een uitbarsting want de vulkaan houdt zich al decennia koest. Voor de niet zo ervaren klimmers is er op de grond ook genoeg te zien want het Nationale Park bestaat uit heldere bergmeertjes, basaltrotsen en kraters die je tijdens een wandeling kunt verkennen.

De Kelten achterna in de Grottes de Jonas

Tijdens een actieve vakantie in Les Pradeaux kun je de vulkanen ook van binnen bekijken. Zo bevindt zich in de vulkaan Jonas een heuse grot die in een ver verleden het decor was van een dorp waar 600 personen woonden. Een aantal ruimtes en gangenstelsels dateren zelfs uit de tijd van de Kelten zo'n 400 voor Christus. Onder leiding van een gids kun je de Grottes de Jonas met eigen ogen verkennen en in de voetsporen van de Kelten treden als je door het ondergrondse gangenstelsel struint en de grottekeningen van bizons en werktuigen bekijkt. Bij terugkomst op de camping in Les Pradeaux kun je nog even een duik nemen in het zwembad, dat voor een heus kasteel is aangelegd, voordat je de barbecue bij de stacaravan kunt aansteken.