Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Camping Les Vigneaux

Voor actievelingen is kamperen op een camping in Les Vigneaux een onvergetelijke ervaring. Dit Franse dorpje in de Hautes-Alpes wordt omringd door onontdekte bossen, snelstromende rivieren en hoge bergen. Raften, klimmen en mountainbiken zorgen voor heel wat pret tijdens de kampeervakantie. En dan hebben we het ecologisch zwembad mét turquoise gekleurd water en glijbaan nog niet eens genoemd.

Een actieve kampeervakantie in Les Vigneaux

Wakker worden in een bergachtige omgeving vol onontdekte loofbossen en vervolgens een frisse duik nemen in het ecologische zwembad met turquoise gekleurd water. Zó ziet kamperen op een camping in Les Vigneaux er ongeveer uit. Het Franse dorpje in de Hautes-Alpes ligt aan de rand van Parc National des Ecrins met zijn steile bergen en snelstromende rivieren. Raften over de La Romanche rivier en door de bomen zweven in het klimbos van Puy St. Vincent zorgt voor pret bij jong en oud. En ’s avonds steek je natuurlijk de barbecue aan om onder genot van stokbrood, Franse kaasjes én wijn de hele avond te smullen.

Kruipen door de Pic de la Meije ijsgrot

Vergeet voor de reis naar de camping in Les Vigneaux niet om warme kleren in te pakken. Tuurlijk kan het in de bergen ’s avonds flink afkoelen, maar dat bedoelen we in dit geval niet. Je kunt tijdens de kampeervakantie in Frankrijk namelijk een heuse ijsgrot bezoeken. Zelfs in hartje zomer. De Pic de la Meije ijsgrot ligt in de 3200 meter hoge La Grave/La Meije berg en is met een kabelbaan vanuit het dorp La Grave te bereiken. Met een dikke trui door de smalle ijsgangen kruipen vergeet je nooit meer. Doe daaronder de zwemkleding aan, want bij terugkomst op de camping in Les Vigneaux lonkt het ecologisch zwembad.

Bekijk alle campings Les Vigneaux (1)