Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Litteau

Kampeer je graag in een groene omgeving met historische plekken op een steenworp afstand? Dan is een camping Litteau de ideale plek. Litteau is een Frans dorpje in de noordelijke streek Normandië. De beroemde invasiestranden, zoals Omaha Beach, bereik je met de auto binnen een half uur. Met de wandelschoenen kun je de bossen van Réserve Naturelle de la Fôret de Cerisy bewonderen. Vanaf de luxe camping loop je de bossen zo in.

Vanaf de camping zo de bossen in

In de historische Franse streek Normandië ligt middenin natuurreservaat Réserve Naturelle de la Fôret de Cerisy het landelijke dorpje Litteau. Voor rustzoekers en natuurliefhebbers is dit een perfecte plek voor een kampeervakantie in Frankrijk. Vanaf de luxe camping van TUI in Litteau loop je zo de sprookjesachtige bossen vol beuken en hoge eiken binnen. Dit is het domein van herten en reeën die je tijdens een wandeltocht zomaar kunt zien spotten. Via groene weilanden en de romaanse Notre Dame del'Assomption kerk wandel je weer terug naar de camping van TUI. Fris hier op door het zwembad in te plonsen of ontspan voor de stacaravan met een goed glas wijn.

Een historische dag op Omaha Beach

Tijdens een kampeervakantie in Normandië kun je niet om de historische invasiestranden heen. Op 6 juni 1944 wordt op D-Day de grootste veldslag allertijden uitgevochten op de stranden van Normandië. Uiteindelijk hebben wij onze vrijheid te danken aan deze dag. Vanuit de camping Litteau rijd je binnen een half uur naar Omaha Beach. Dit is niet alleen een plek om te zonnen aan de Atlantische Oceaan, maar ook dé plek om de geschiedenis in te duiken. Vooral de Amerikaanse begraafplaats is dankzij de duizenden witte kruizen indrukwekkend. En in Musée Mémorial d’Omaha Beach kun je oude beelden en voorwerpen van de veldslag bekijken.

Bekijk alle campings Litteau (1)