Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Camping Onzain

Kamperen op een camping Onzain is een belevenis voor jong en oud. De kleine stad Onzain ligt in het midden van Frankrijk aan de rivier de Loire. Je kampeert in de bossen vlakbij de stad Blois. Liggen de kids niet in het zwembad, dan vind je ze waarschijnlijk bij de kinderclub. Voor een uitstapje met het gezin raden we het kasteel van Cheverny aan. Hier komen de stripfiguren uit Kuifje namelijk tot leven in een spannend mysterie.

Rust aan de Loire in Onzain

Een camping in Onzain is de perfecte uitvalsbasis om koninklijke kastelen te verkennen en tot rust te komen in de bosrijke natuur. Onzain is een kleine stad aan de rivier de Loire midden in Frankrijk, vlakbij de historische stad Blois. De camping van TUI ligt net buiten de stadsgrenzen aan de bosrand. Hier kunnen de kinderen naar hartenlust spelen in het zwembad, de speeltuin en bij de verschillende kinderclubs. Zelf kom je helemaal tot rust op het terras van de stacaravan. 's Avonds kook je zelf of haal je wat lekkers bij de snackbar op de camping, want het is immers vakantie...

Ontrafel het mysterie van Cheverny

Wist je dat je in de regio Pays de la Loire de mooiste kastelen vindt? Vooral het kasteel van Cheverny is een aanrader om met kinderen te bezoeken. Vanaf de camping in Onzain bereik je het in een half uur. Het kasteel stond model voor Kasteel Molensloot in de stripboeken over Kuifje. Een interactieve tentoonstelling neemt je mee in de wereld van deze dappere reporter. Ook leuk: kids tussen 7 en 14 jaar kunnen tijdens een speurtocht het mysterie van het kasteel ontrafelen. Uiteraard moet je dan ook een blik werpen op de weelderig ingerichte kamers. Want zó zie je ze alleen in Frankrijk.

Bekijk alle campings Onzain (1)