Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Ounans

Camping Ounans

  1. Camping
  2. Frankrijk
  3. Franche-Comte
  4. Jura
  5. Ounans

In de mini-jungle van de Jura hebben sportievelingen en natuurliefhebbers de vakantie van hun leven in het noordoosten van Frankrijk. Tijdens een verblijf op de camping in Ounans is het geklieder met water in de Loue voor kinderen iedere dag weer even leuk. Fietst u straks door het grootste eikenbos van Frankrijk? De immense watervallen en bijzondere druipsteengrotten geven uw kampeervakantie een extra dimensie. 

Camping Ounans

Mini-junle Jura

Een mini-jungle, zo kun je het Franse berggebied Jura wel omschrijven. Tussen bergen, meertjes, watervallen en kabbelende beekjes heeft TUI voor u de tenten opgeslagen in het dorpje Ounans. Voor natuurliefhebbers en actievelingen is een verblijf op de camping in Ounans een waar genot in het noordoosten van Frankrijk. Op de fiets, die u huurt op de camping van TUI, kunt u het grootste eikenbos van Frankrijk ontdekken, de Forêt de Chaux. Maar bovenal kinderen vermaken zich prima. In het water van rivier de La Loue bijvoorbeeld. Wie bouwt het mooiste zandkasteel? Het water reikt bijna tot uw voeten op de camping, waardoor een natte broek zo weer op de drooglijn hangt. Wilt u wildere avonturen beleven? Huur dan een kano bij het bedrijf naast de camping en pedel jezelf over het wilde water van de Loue droog naar de andere kant van het dorp. 

Geniet van de Franse (z)oudheid! 

Wilt u er een dagje op uit dan is het nabijgelegen Arc-et-Scenans een leuke bezienswaardigheid.De Koninklijke zoutziederij die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, stampt uit de 18e eeuw en werd gebouwd om zoutwinning te realiseren. Niemand minder dan de bekende architect 'Ledoux' ontwierp dit gebouw. Bouwkundigen en kunstenaars vinden het verhaal van de buitenkant vaak al net zo mooi als alles wat zich er binnen afspeelt. Binnen leert u namelijk alles over de winning van het zout. 

De watervallen Cascade du Herisson en de druipsteengrotten van D'Oselle zijn ook erg leuke uitjes. Het kletterende water hoort u van mijlenver vallen, maar wanneer u het voor uw neus ziet gebeuren maakt het meer indruk dan u ooit had kunnen denken. Bij de druipsteengrotten maken de speciale lichten de immense natuursteen nog bijzonderder. Het levert unieke kiekjes op tijdens uw verblijf in Ounans.