Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Plougasnou

Camping Plougasnou

  1. Camping
  2. Frankrijk
  3. Bretagne
  4. Plougasnou

Op de camping in Plougasnou leer je Bretons Frankrijk pas écht kennen. In het centrum van Plougasnou blinkt de Saint-Pierre kerk uit met zijn hoge torenspits. Vanaf de top heb je gelijk een panoramisch overzicht van de baai van Morlaix. Verken de ruige kustlijn langs deze baai via het wandelpad Sentier des Douaniers en koel af in het heldere water van de Atlantische Oceaan. Neem de kleintjes mee vissen of reis door de 16e eeuw met een bezoek aan het Château du Taureau.

Camping Plougasnou

Kamperen in ruig Bretagne

Ga je bij TUI voor een camping in Plougasnou, dan kampeer je in luxe aan de ruige kustlijn van het Noord-Franse Bretagne. Misschien start je de ochtend met een verse baguette voordat je je partner uitdaagt voor een potje tennis of minigolf. De kleintjes vermaken zich in de speeltuin of kidsclub, maar neem ze ook zeker mee om te gaan vissen. Want de camping bevindt zich op enkele minuten lopen van een klein meer. En huur je een fiets bij de camping dan lig je binnen een half uur te loungen aan het zandstrand van de Baie de Morlaix. Heerlijk badderen in het kraakheldere, azuurblauwe water voordat je erop uit trekt langs de kust van Bretagne. Zo loopt er langs de kust een wandelpad, het 2.300 kilometer lange Sentier des Douaniers. Tegenwoordig is het beschermd gebied dat van de streken Mont-Saint-Michel tot Saint-Nazaire uitstrekt. Tussendoor kun je bij één van de restaurants langs het pad een lekkere crêpe halen terwijl je uitkijkt over de baai van Diben.

Culturele blikvangers in Plougasnou

Verblijf je met TUI op de camping van het Bretonse Plougasnou, zoek dan zeker het centrum op. Slenter eerst eens langs de witte huizen op weg naar de lokale boulangerie voor een zoet far aux pruneaux gebakje. Daarna zoek je de blikvanger van Plougasnou op: de 11-eeuwse Saint-Pierre kerk dat in Romaanse stijl is gebouwd. Vanaf de stenen torenspits heb uitzicht over het centrum van Plougasnou en het Renaissance gebedshuis Notre-Dame-de-Lorette. En wil je geschiedenis met natuurlijke schoonheid combineren, dan is een bezoek aan het Château du Taureau een goede keuze. Eenmaal terug in de 21ste eeuw kun je op de camping in Plougasnou een maaltijd afhalen of zelf een traditioneel croque-monsieur klaarmaken voordat je het verwarmde buitenzwembad induikt.