LAATSTE DAG: Blue Monday Deals t/m woensdag tot 100,- extra korting | Boek nu!

Camping Sampzon

In de zuidoostelijke Franse streek de Ardèche ligt het dorp Sampzon waar je omringd wordt door ruige bergen, diepe kloven en druipsteengrotten. Tijdens een kampeervakantie op de camping in Sampzon kunt u de nabijgelegen Pont d’Arc bezoeken, maar ook hele dagen op de familiecamping genieten van de georganiseerde activiteiten. De actieve toerist kan ook de rivier de Ardèche opzoeken voor een kanotocht of wandeling langs de oevers.

Panorama-uitzicht vanaf Sampzon rots

In het zuidoosten van Frankrijk vindt u de Franse Ardèche waar ook Sampzon is gelegen. Dit dorp laat zich kenmerken door serene pleinen en stille straatjes die vooral rust uitstralen. Hetzelfde kan gezegd worden voor de omliggende natuur. De ligging van het dorp biedt een prachtig vergezicht over de omgeving. Vanaf de Sampzon-rots kijkt u uit over dit groene en ongerepte deel van Frankrijk. De Ardèche staat dan ook bekend om haar ruige bergen, diepe kloven en druipsteengrotten.

De bekendste bezienswaardigheid van de Ardèche

Uw camping in Sampzon ligt direct aan de rivier de Ardèche en beschikt over een eigen strand. Een ideale plek voor een kampeervakantie, zowel voor de luierende toerist én de actieve vakantieganger! Wie graag in de benen komt, vindt u op nog geen half uur rijden van de camping de Pont d’Arc: de meest bekende bezienswaardigheid van de Ardèche. Deze natuurlijke rotsbrug is door de eeuwen heen bij hoog water uitgesleten en vormt een boog van tientallen meters hoog. Een klein pad naar de voet van de boog biedt u een mooi uitzicht over de meanderende Ardèche.

Wegdromen onder de Franse zon

Ook de wat minder actieve toerist komt tijdens een vakantie in Sampzon aan zijn trekken. ’s Ochtends kunt u bij de campingshop verse croissants halen terwijl de Franse zon al weer volop straalt. Na een verfrissende duik in het zwembad kunt u naast uw stacaravan of ingerichte tent heerlijk wegdromen terwijl de kids lol maken bij een van de georganiseerde sporttoernooien. Kunt u toch niet stilzitten? Verlaat dan uw luie stoel voor een kanotocht over de rivier. Vergeet vooral niet af en toe om u heen te kijken wanneer de groene rotsformaties van de Ardèche de revue passeren!

Bekijk alle campings Sampzon (1)