Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Sète

Camping Sète

  1. Camping
  2. Frankrijk
  3. Sète

Na een dag zonnen op Plage du Castellas, kunt u met het treintje vanuit de camping in Séte het charmante centrum van deze Franse stad bezoeken. Struin langs de pastelkleurige huizen of proef de culinaire tradities van Languedoc-Roussillon in de overdekte markt. Ook de grootste Franse vissershaven aan de Middellandse Zee bevindt zich in Séte, een bezienswaardigheid op zich. Bekijk de vele vissersboten en proef in een van de visrestaurants 'Tielle Sétoise'.

Camping Sète

Het 'Venetië van de Languedoc'

Séte is een stad in de Franse streek Languedoc-Roussillon dat wordt doorkruist door verschillende pittoreske verbindingskanalen met de Middellandse Zee en het Bassin de Thau in de binnenstad. Séte wordt hierom ook wel het 'Venetië van de Languedoc' genoemd. Vanaf de camping in Séte brengt een treintje u naar het centrum. Struin door de wirwar aan steegjes en bekijk de pastelkleurige huizen.

In het centrum van Sète bevindt zich ook een grote overdekte markthal, waar u elke dag kunt kennis maken met de culinaire tradities van Zuid-Frankrijk.
De vele markten in Languedoc-Roussillon vormen een weerspiegeling van wat de streek te bieden heeft en van de passie van de mensen achter de producten.
Van Franse kazen tot verse schaal- en schelpdieren: hier kun je werkelijk alles op het gebied van eten en drinken kopen. 

Havenstad aan de Middellandse Zee

Neem ook even een kijkje in de vissershaven van Séte tijdens uw kampeervakantie in Frankrijk. In Séte bevindt zich namelijk de grootste Franse vissershaven aan de Middellandse Zee, waar vele schepen voor anker liggen.

De vele visrestaurants in de haven serveren dagverse visgerechten. Probeer eens de 'Tielle Sétoise', een hartig taartje met gestoofde pijlinktvis in pittige tomatensaus. Tijdens het diner kunt u de 'Feu de Séte' vuurtoren zien liggen.
Hierna kunt u terug wandelen richting uw stacaravan op de camping in Séte, maar u kunt ook het wandelpad naar de top van de 'Saint Clair' berg nemen. Vanaf hier heeft u een uitgestrekt uitzicht over de eindeloze Middellandse Zee en de Camargue in het binnenland.

Naast een grote vissershaven en een knus centrum beschikt Séte over een fijn zandstrand. Vanaf de camping in Séte loopt u zo richting Plage du Castellas, waar u kunt genieten van een zonovergoten stranddag aan de Middellandse Zee.
Naast dat u hier uitstekend kunt zonnen, is dit strand vooral geliefd bij watersporters. U kunt prima surfen en kitesurfen op de golven die hier komen aanrollen terwijl de kinderen zich vermaken in de Fantasy Park speeltuin op het strand.

De oesters van het meer van Thau

Overigens bevindt het strand zich op een zandtong die de Middellandse Zee scheidt van het meer van Thau. Deze omgeving wordt gekenmerkt door zoutpannen en wijngaarden die u het best ontdekt tijdens een actieve fietstocht. Dus laat het strand maar even voor wat het is.
Maak onderweg bij de oesterbar 'La Cabane' kennis met de schelpdieren uit het meer van Thau of ga wijn proeven bij de wijngaard van 'Domaine la Fadèze'.
Bij terugkomst op de 4 sterren camping in Séte kunt even afkoelen in het zwembad, of maak een romantische strandwandeling bij zonsondergang.