Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Torreilles Plage

Camping Torreilles Plage

  1. Camping
  2. Frankrijk
  3. Torreilles Plage

Een strandvakantie in het Franse Languedoc & Roussillon doorbrengen in combinatie met wat Spaanse cultuur? Dat kan op de camping in Torreilles Plage. Het gelijknamige zandstrand ligt op loopafstand van uw stacaravan en in het nabijgelegen Torreilles kunt u de befaamde ‘cayrou’ van deze streek bewonderen bij het Prieuré de Llobe. Voor dat beetje extra kunt u een stedentrip naar Perpignan maken, de ‘hoofdstad van de Catalaanse cultuur’.

Zo op het zandstrand

Op de camping van Torreilles Plage, gelegen in het Franse Languedoc & Roussillon, heeft u een prima uitvalsbasis voor een heerlijke zon- en strandvakantie aan de Middellandse Zee. Uw stacaravan op de camping van TUI bevindt zich op loopafstand van het 4 kilometer lange zandstrand Torreilles Plage. Handdoekje pakken, boek of E-reader mee en u bent helemaal klaar voor een lange luiersessie op het strand! Goed om te weten: het water wordt hier redelijk snel diep, dus let goed op uw kleintjes.

Mediterraan en middeleeuws

Wie zijn strandvakantie wil combineren met een snufje cultuur, kan afreizen naar Torreilles, op zo’n 4 kilometer afstand van de camping in Torreilles Plage. Dit plaatsje doet mediterraan aan met zijn huisjes van roze bakstenen – de zogeheten ‘cayrou’ die zo typisch zijn voor deze streek - en middeleeuwse steegjes.

Een absolute must volgens de inwoners is de Prieuré de Llobe, een Catalaans herenhuis uit de 17e eeuw met een grote binnenplaats waar citrusvruchten groeien. Ook dit huis is gebouwd met roze bakstenen.

Slenter verder naar het door eeuwenoude platanen omringde Place Louis Blasi-plein, vernoemd naar de hier geboren Franse verzetsstrijder van de Tweede Wereldoorlog. Dit plein is tevens het oudste stukje van de stad en het bruisend hart van Torreilles, waar evenementen als de markt en muziekfestivals plaatsvinden. U kunt hier neerploffen op een terrasje, bijvoorbeeld bij restaurant ‘L Art I Show’. Bestel zeker de specialiteit van het huis: chocoladetoetjes!

Proef de Catalaanse cultuur

Ook een stedentrip naar Perpignan is de moeite waard tijdens uw kampeervakantie in Torreilles Plage. Deze Franse stad ligt vlak boven de Spaanse grens en dat is goed te merken. In deze ‘hoofdstad van de Catalaanse cultuur’ wappert de Catalaanse vlag en danst men de typisch Catalaanse ‘sardana’.

Perpignan werd in de 13e eeuw bestuurd door de koningen van Mallorca en dat ziet u aan de vestingwallen die de oude stad omgeven. Ook het Palais des Rois de Majorque is hier te vinden. Dwaal rond door de gotische ridderzaal van dit paleis en bewonder de fraaie fresco’s in de koninklijke kapellen.

Daarna wordt het tijd om wat leuke souvenirs voor thuis in te slaan, bijvoorbeeld bij ‘Maison Quinta’, de one-stop-giftshop, waar allerlei originele cadeaus te vinden zijn: houtsnijwerk, prachtig bewerkte glazen en noem maar op.

Bekijk alle campings Torreilles Plage (1)