Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Yport

In het schilderachtige Franse plaatsje Yport kom je ogen tekort tijdens een kampeervakantie. Op elke hoek van de straat ontdek je pittoreske plaatjes die rechtstreeks afkomstig zijn van een schilderij van Monet. Stenen huizen en geplaveide straatjes vormen het decor. Vergeet ook de kleurrijke vissersboten en strandhuisjes aan de Alexandre Dumont boulevard niet. En vanaf de camping in Yport loop je ook zo naar de krijtrotsen.

Camping Yport

Wandelen langs de krijtrotsen bij Yport

Een schilderij van Monet komt tot leven tijdens een kampeervakantie in Yport. Dit pittoreske stadje ligt in de Noord-Franse regio Normandië en was erg geliefd bij schilders en kunstenaars. Vooral vanwege de geplaveide straatjes en pastelkleurige huizen met houten luiken. Maar ook om de indrukwekkende krijtrotsen aan het diepblauwe water van Het Kanaal. Vanaf de camping in Yport kun je langs de kust wandelen en de grillige krijtrotsen met eigen ogen bewonderen. Onderweg zijn de verscholen inhammetjes met gouden zandstranden de ideale plek om te picknicken onder de zon.

Het schilderachtige decor van Yport

Ook het centrum van Yport is schilderachtig mooi. Hier flaneer je in straatjes als La Tête à l'Envers langs authentieke huisjes en een kerktoren die in vakwerkstijl is opgetrokken. Ondertussen doet de spitse toren van de Eglise Saint-Martin dienst als ideaal herkenningspunt. Deze kerk staat namelijk in het midden van Yport. Loop vanuit de camping in Yport ook eens naar de boulevard Alexandre Dumont. Hier is het op sfeervol terrasje goed toeven met een lokaal wijntje. Het uitzicht op de blauw/wit gestreepte strandhuisjes en de bontgekleurde vissersboten is schilderachtig.

Likeur proeven in Palais Bénédictine

Cultuur proeven kun je tijdens een verblijf op de camping in Yport letterlijk doen in Fécamp. Deze vissersstad ligt op een kwartier rijden van Yport en is de plek waar de beroemde Bénédictine likeur wordt gemaakt. En dat gebeurt niet zomaar op een plek, maar in het prachtige Palais Bénédictine dat in gotische én renaissance stijl is opgetrokken. De roodgekleurde gevels en vele torentjes van dit paleis leveren indrukwekkende vakantiefoto's op. Binnen kun je de brouwerij bezoeken en proeven van de likeur. Neem zeker een fles mee terug als souvenir naar de camping in Yport zodat je 's avonds bij de barbecue na kunt genieten.